با وجود این که برخی از چربیها مسئول اصلی بروز التهاب در بدن هستند اما با این چربیهای مفید دیگری هم هستند که به چنگ التهابها میروند. برای این کار باید یک تعادل درست بین امگا 6ها و امگا 3 بدنتان ایجاد کنید. کار چندان سختی نیست. برای آشپزی از روغن زیتون استفاده کنید و برای چاشنی زدن به غذاها از روغن کلزا.
تا جایی که میتوانید مصرف چربیهای اشباع شده مانند کره، محصولات لبنی پرچرب، گوشتهای چرب را کاهش داده و ماهیهای چرب سرشار از امگا 3 میل کنید. امگا 3 ها در ماهیهایی مانند ماهی ساردین، تن، ماهی آزاد، ماکرو و غیره وجود دارد. توصیه میکنیم هر هفته دو تا سه مرتبه ماهی میل کنید و از مصرف آجیل، تخم کتان هم غافل نباشید. در عوض مصرف روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن هستهی انگور را محدود کنید.
آنتیاکسیدانها در میوهها، سبزیجات، حبوبات، دانهها و مغزهای روغنی وجود دارد. برای جذب آنتیاکسیدان میوهها، میوههای ریز و قرمز مانند توت فرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاه توت، گیلاس و انگور فرنگی سیاه، مرکبات، آلو، کیوی، آناناس و خرما را دریابید.
برای بهرهمند شدن از آنتیاکسیدانهای سبزیجات، خانوادهی سخاوتمند کلمها مانند گل کلم، کلم قرمز، کلم برگ، بروکسل، بروکلی، ترب سیاه، شلغم و ترب کوهی را دریابید که سرشار از ویتامین C و ویتامین K نیز هستند.
پریسا دامغانیان- کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی