-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ اسفند، ۱۳۹۱ در ۰۹:۵۵ #76101zahra jamshidiمشارکت کننده
جماعت خانهنشين در ايام عيد شايد ممتازترين گروه براي سررشتهداري در مبحث پخت و پز باشند…
برخلاف روزهاي كاري و غيرتعطيل كه صبحانه با سر كشيدن يك فنجان چاي و مسابقه دو عقربههاي ساعت گم ميشود، ناهار هم يا در ناهارخوري درجه 3 اداره و شركت يا با گرم كردن غذايي شب مانده تعبير ميشود و دست آخر هم شام شب با هزار حكايت و روايت ختم ميشود به غذايي سردستي يا فستفودي معمولي، نوروز وقت پختوپز است. زماني براي درآوردن دل از عزاي بيغذايي و هول حفظ زمان و البته توان براي روزمرگي.
به بهانه ايام تعطيل نوروز و فرصتهاي بسيار براي پختوپز، نمونه یک روز بهاری با آشپزی خاص آن را برایتان بیان کرده ایم:
دستور پخت
صبحانه: املت
املت سنتي گوجهفرنگي و رب بسيار ساده آماده ميشود. به ازاي هر نفر 2 عدد تخممرغ، يك قاشق رب گوجهفرنگي و 2 عدد گوجه متوسط نياز داريم. گوجهها را رنده و رب را سرخ و بعد تخممرغها را مخلوط كنيد. يادتان باشد املت را آبدار و نيمه سفت سرو و آن را با نان تازه ميل كنيد.ناهار: قليه سير با ماهي سفيد و كته
يك عدد ماهي سفيد خرد شده را در نمك، فلفل و اندكي زردچوبه بخوابانيد و بعد ماهيها را سرخ كنيد. با روغن ماهي باقيمانده در تابه، سير و پياز خلال را سرخ و بعد ماهيها و سير و پياز را در نصف ليوان آب نارنج و يك ليتر آب مخلوط كنيد. به اين تركيب يك عصاره سبزيجات يا مرغ و يك قاشق سرپر آرد اضافه كنيد. يك ساعت و نيم بعد قليه ماهي شمالي حاضر است.عصرانه: شكلات كرانچي با ميوه
200 گرم شكلات تختهاي را به روش «بن ماري» يا همان حرارت دادن بدون استفاده از شعله مستقيم آب كنيد، سپس به اين مايع شكلات، معادل يك پيمانه برگه ذرت پرك، 2 قاشق غذاخوري كشمش و چند عدد برگه زردآلو خرد شده و فندق اضافه كنيد. مخلوط حاضر را در يك سيني كه ته آن مقداري چرب شده بريزيد و يك ساعت در يخچال قرار دهيد. شكلات را برش بزنيد و با چاي ميل كنيد.شام/ بال مرغ تند مكزيكي با سالاد سزار و مرغ
نيم كيلوگرم بال مرغ را با يك استكان ماست موسير و يك قاشق غذاخوري رب گوجه و كمي پودر سير و پودر فلفل تند در كاسهاي بريزيد و هم بزنيد. كنجد و نمك هم به اين تركيب اضافه كنيد. بالها را در فر بچينيد و در دماي 180 درجه سانتيگراد بپزيد. براي سالاد سزار كاهو پيچهاي شسته و آبگيريشده را در كاسهاي بريزيد. چند تكه نان تست را مربعمربع ببريد و با كره و پودر سير سرخ كنيد. 50 گرم پنير پارمزان را با نصف استكان سركه، آبليمو و روغن زيتون خوب هم بزنيد تا پنير در اين مايع حل شود. مرغ آبپز شده را هم آماده ميكنيد و بعد نانهاي سرخ شده و مايع و مرغ را به كاهوها اضافه كنيد. فقط مراقب باشيد كاهوها آب نداشته باشند تا نانها له نشوند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.