میوههای خشک یا برگهها همان میوههای تازهای هستند که به دو صورت خشک میشوند: طبیعی و یا با دستگاه (صنعتی). کشمش، خرما و آلو خشک نمونههایی از این محصولات هستند.
سایر میوههایی که میتوان آنها را خشک کرد شامل: سیب، زردآلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توتفرنگی، خرمالو و همچنین گوجهفرنگی است.
میوههای خشک را میتوان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، بنابراین این محصولات جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن میباشد، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان. همچنین میتوان از این محصولات برای مصرف در شرایط خاص مثل ورزشهایی مانند کوهنوردی که امکان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد نیز استفاده کرد. میوههای خشک و آجیل، هر چند از نظر اندازه کوچک هستند، ولی بسیار مقوی میباشند و اثرات درمانی زیادی دارند.
میوههای خشک منبع غنی ویتامینهای A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند، به راحتی هضم میشوند و باعث تصفیه خون و پاکسازی معده و روده میگردند. به دلیل وجود همین خواص است که میوههای خشک و برگهها را میتوان به عنوان یکی از میان وعدههای سالم، مغذی و مفید برای تمام گروههای سنی معرفی کرده و میتوانند جایگزین خوبی برای چیپس و پفک به خصوص در کودکان باشند.