مشاهده شده که مصرف بالای برنج شانس ابتلای فرد به دیابت را افزایش می دهد و این طور بیان شده که کربوهیدرات تصفیه شده متابولیسم گلوکز را نامنظم می کند به همین علت در این مطالعه ارتباط بین برنج سفید ودیابت نوع 2 بررسی شد افراد شرکت کننده در این مطالعه 25622 مرد و 33622 خانم بین سنین 45-75 بودند که هیچ کدام سابقه ابتلا به دیابت را نداشتند و پرسشنامه بسامد خوراک که شامل 147 سوال بود را تکمیل کردند در پایان مطالعه 1103 نفر اعلام کردند که به دیابت مبتلا شدند در نهایت دیده شد که ارتباط معنی داری بین دریافت برنج و ابتلا به دیابت نوع 2 در زنان وجود دارد ولی این ارتباط در مردان کاملا واضح نبود در کل به این نتیجه رسیدند که مصرف برنج زیاد در ارتباط مستقیم با ابتلا به دیابت نوع 2 است.
منبع:AJCN