-
نویسندهنوشتهها
-
۳ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۶:۴۷ #78490zahra jamshidiمشارکت کننده
مصرف برنج قهوهاي هم ميتواند خوب باشد و هم بد. درواقع، زماني که ما شلتوک برنج را ميگيريم، بخش زيادي از ويتامينهاي گروه B، بهخصوص ويتامين B1، از برنج جدا ميشود. به همين دليل در روند توليد برنج قهوهاي، براي اينکه قسمتي از ويتامينهاي گروه B را از شلتوک جدا و به دانه برنج منتقل کنند، برنج را حرارت ميدهند تا اين ويتامينها و برخي ريزمغذيهاي ديگر شلتوک و پوسته ديگر برنج در اثر تماس با آب، جدا و وارد دانه برنج شوند. با اين حساب، اگر برنج قهوهاي در طول روند پخت، آبکش نشود و بهصورت کته يا دمي تهيه شود، بخش زيادي از ويتامينهاي گروه B، بهخصوص ويتامين B1 آن که به وفور در شلتوک وجود دارد، در دانه برنج پختهشده باقي ميماند. به اين ترتيب، ارزش تغذيهاي برنج قهوهاي به مراتب از برنج سفيد بيشتر ميشود.
اين در حالي است که بايد به يک نکته منفي مهم هم در مورد برنج قهوهاي توجه داشته باشيم. در مواردي ديده ميشود که زرد يا قهوهاي بودن رنگ برنج به دليل نوع متفاوت روند توليد آن نيست. يعني گاهي اوقات به خاطر شرايط بد انبارداري و نم زدن برنجها، رطوبت هوا در کنار شرايط بد نگهداري قرار ميگيرد و خطر آلودگي برنج به قارچها را ايجاد ميکند. يعني در چنين شرايطي، برنج ميتواند به سموم قارچي آلوده بشود و تغيير رنگ بدهد. متاسفانه برخي از سودجويان، اين برنجهاي رنگگرفته و قارچزده را با برنجهاي قهوهاي سالم مخلوط ميکنند و تمام محصول را به نام برنج قهوهاي ميفروشند. با اين حساب توصيه ميشود هنگام خريد برنج قهوهاي، دقت کنيد که محصولي با مارک و نشان معتبر و داراي تاييديههاي بهداشتي لازم را خريداري کنيد تا گرفتار مصرف برنجهاي ناسالم و مشکلات ناشي از آن نشويد.
نکته نهايي در مورد برنجهاي قهوهاي هم اين است که برخي از افراد به بيماران مبتلا به ديابت پيشنهاد ميکنند فقط برنج قهوهاي بخورند اما تفاوت برنج سفيد و قهوهاي در ميزان ويتامينهاي گروه B آنهاست و درواقع، تفاوتي از نظر ميزان نشاسته در برنج سفيد و قهوهاي وجود ندارد. بنابراين، فرق چنداني نميکند که يک بيمار مبتلا به ديابت، برنج سفيد در برنامه غذايي روزانهاش داشته باشد يا برنج قهوهاي. اما اگر مبناي مقايسه ويتامينها و مواد معدني باشد، برنج قهوهاي از برنج سفيد مغذيتر است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.