اسیدهای چرب اشباع شده مانند گوشت قرمز و کره و مواد غذایی حاوی کلسترول بالا، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش ميدهند. مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا3، مانند ماهی و گردو، امگا6، ویتامین D و ویتامین B12 که برای سلامت مغز مفید هستند، موجب کاهش خطر ابتلا به آلزایمر ميشوند.
سبزیجات برگی شکل و غلات کامل مانند جو، دارای اسیدفولیک بوده و توصیه ميشود در رژیم غذایی افراد مورد استفاده قرار گیرند.
در بیماری آلزایمر تولید رادیکالهای آزاد افزایش مييابد، دریافت آنتي اكسيدانهایی مانند ویتامین E و سلنیوم در منابع غذايي يا تجویز مكملها، همچنین مصرف روغن زیتون، ماهی، مرغ، مغزها (گردو و بادام)، میوهها به خصوص سيب و سبزیجات با برگ سبز تيره، ميتواند خطر بروز بیماری آلزایمر را كاهش دهد، البته براي تعيين دقيق رابطه مصرف آنتياكسيدانها با آلزايمر، هنوز به مطالعات بيشتري نياز است. سن، ژنتيك، كمبود ويتامين 12 B و فولات، عادات غذايي ناسالم، ديابت، پرفشاری خون، كلسترول بالا، سكته مغزي، چاقي و استرس را در ابتلا به آلزایمر موثر است. با كنترل وزن، محدوديت مصرف قند و شكر و مصرف متعادل نمك، ميتوان از خطر ابتلا به این بیماری، در امان بود. آلزایمر يك اختلال پيشرونده مغزي است كه به تدريج منجر به از دست دادن حافظه ميشود.