-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ بهمن، ۱۳۹۶ در ۰۷:۴۰ #115506heidaryمشارکت کننده
سلامت نیوز: برخی خوراکی ها و مواد غذایی بسیار پرطرفدار هستند و جز غذاهای سالم نیز محسوب می شوند. اما گاهی این مواد غذایی حاوی سم ها یا قارچ هایی هستند که به DNA آسیب می رسانند. در ادامه به غذاهایی اشاره می کنیم که به DNA آسیب می رسانند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت سیمرغ، برای کمک به محافطت از DNA و جلوگیری از پیری ژنتیکی مصرف مواد فیتوکمیکال phytochemical که می توانند به شما آسیب برسانند را کاهش دهید. کاهش مصرف این مواد بسیار مهم است، زیرا زمانی که فیتوکمیکال هایی مانند پسورالن psoralen فعال شود، به صورت ویرانگر DNA را هدف قرار می دهند.
*فیتوکمیکال phytochemical : مواد شیمیایی گیاهی ترکیباتی شیمیایی هستند که بطور طبیعی در گیاهان بوجود میآیند و معمولاً اشاره به ترکیباتی دارند که بیشتر اثرات پزشکی دارند تا تغذیهای.
فرایند آسیب دیدن DNA بسیار پیچیده است. به عنوان مثال کرفس را در نظر بگیرید. کرفس و بسیاری از گیاهان هم خانواده کرفس سموم طبیعی به نام فوروکومرین furocoumarin می سازند. پسورالن psoralen یکی از این سموم شیمیایی است که از کرفس در مقابل حشراتی که قصد خوردن کرفس را دارند، محافظت می کند.
هر چه گیاهی مانند کرفس بیشتر تحت فشار قرار بگیرد، برگ های آن از طرف حشرات مورد حمله قرار بگیرد، پسورالن بیشتری تولید می شود. آفت کش های مصنوعی که در روش های پرورش گیاهان استفاده می شوند، حشراتی که باعث افزایش میزان پسورالن می شوند را از بین می برند.
برای اینکه مطمئن شوید DNA شما از آسیب های ناشی از فیتوکمیکال در امان است، از خوردن مواد غذایی زیر اجتناب کنید:
محافطت از DNA : از یک غذا به مقدار زیاد نخورید
بدن شما و DNA درون آن در حقیقت طوری ساخته شده اند که لازم می شود برای تامین نیازهای آن ها غذاهای متنوع بخورید.خوردن یک نوع غذا مطمئنا باعث می شود در مصرف برخی غذاها دچار کمبود شده و به دلیل مصرف بیش از حد برخی دیگر دچار مسمومیت شوید. این یک توصیه ساده به نطر می رسد، اما زمانی که این توصیه را دنبال نمی کنید، به سرعت دچار مشکل می شوید.
محافطت از DNA : خیار تلخ نخورید
Cucurbitacin ماده شیمیایی طبیعی و به شدت سمی است که می تواند به DNA آسیب بزند و در سبزیجاتی مانند خیار یافت می شود. به علاوه این ماده شیمیایی به شدت تلخ است و ممکن است تنها در یک قسمت میوه باشد. بنابراین اگر شروع به خوردن خیاری کردید که تلخ به نظر می رسد، به ویژه خیاری که به صورت ارگانیک رشد کرده، بهتر است از خوردن آن اجتناب کنید تا از بروز هر گونه آسیب به DNA خود جلوگیری کنید.
محافطت از DNA : از خوردن زیاد کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم یا سبزی خردل اجتناب کنید
گیوتروژنها Goitrogen فیتوکمیکال هایی هستند که در سبزیجاتی مانند شلغم یافت می شوند. تصور می شود که این فیتوکمیکال ها سالانه باعث بروز گواتر در برخی افراد می شوند، چرا که گیوتروژنها با توانایی طبیعی تیروئید برای دریافت ید از رژیم غذایی مداخله می کنند.
از اینکه تمام سبزیجات خام رژیم غذایی تان از خانواده کلم ها باشند اجتناب کنید. سبزیجات خانواده کلم ها عبارتند از کلم کیل، کلم بروکسل، گل کلم و سبزی خردل. بهتر است این سبزیجات را به صورت پخته مصرف کنید. زمانی که این سبزی ها پخته می شود، ترکیبات خطرناک ایزوتیوسیانات isothiocyanate غیرفعال می شوند. بنابراین کلم کیل را خام نخورید، زیرا حاوی مقدار زیادی گیوتروژن است.
محافطت از DNA: از خوردن زیاد بادام زمینی اجتناب کنید
میکوتوکسین ها Mycotoxin گروه دیگری از مواد شیمیایی هستند که به طور طبیعی توسط قارچ هایی تولید می شوند که یکی از مواد غذایی شما را آلوده کرده اند. آفلاکتوسین ها Aflatoxin نیز ترکیبات طبیعی سرطان زا و سمی شناخته شده هستند. این ترکیبات علاوه بر اینکه می توانند باعث بروز سرطان کبد شوند، ممکن است سقط جنین را نیز در پی داشته باشند و به طور مستقیم به DNA آسیب برسانند.
وجود احتمالی آفلاکسوتین ها دلیلی است که شما را از خوردن بادام زمینی یا مواد غذایی حاوی بادام زمینی منع می کنیم.
محافطت از DNA : از خوردن پوره سیب یا آب سیب تولید شده به صورت تجاری اجتناب کنید
پاتولین Patulin نوعی سم دیگر است که به وسیله قارچ ها تولید می شود و می تواند راه خود را به مواد غذایی شما پیدا کند. این ماده سمی گاهی می تواند در آب سیب، پوره سیب یا حتی پای سیب وجود داشته باشد. اغلب مواد تولید شده تجاری از مواد کپک زده برای تولید محصول خود استفاده می کنند، زیرا فرایند تولید کپک های به وجود آمده را پنهان می کند. پاتولین موجود در سیب ها یکی از مهم ترین دلایلی است که باید از خوردن آنها اجتناب کنید. و همچنین مراقب مواد غذایی باشید که با آب سیب شیرین شده اند.
محافطت از DNA : از خوردن میوه های خشک غیر بهداشتی اجتناب کنید
اکراتوکسین آ Ochratoxin A نوعی سم دیگر است که به وسیله میکروب ها تولید می شود و می تواند به DNA آسیب بزند. این سم از طریق غذاهای آلوده مانند میوه های خشک، سیب های لک شده و غلاتی که به درستی نگهداری نمی شوند، وارد رژیم غذایی شما می شود. به علاوه این سم در بسیاری از شیرهای مخصوص نوزادان، غذاهای کودک حاوی غلات و غذاهای کودک حاوی سیب یافت می شود.
۲۴ بهمن، ۱۳۹۶ در ۱۳:۵۲ #115617homa60مشارکت کنندهغذاهایی که برای پوست ضرر دارند
رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت پوست دارد اما در حفظ زیبایی ظاهری پوست نیز نقش بسیار پُررنگی دارد. رژیم غذایی میتواند پوست و مو و ناخن را سالم و شاداب نگه دارد یا اینکه آنها را خیلی زود پیر و فرسوده کند. اینکه میگویند شما همان چیزی هستید که میخورید، عین واقعیت است!
مواد غذایی مضر برای پوست
نگران پوستتان هستید؟ پس حتماً باید نسبت به غذاهایی که میتوانند به پوستتان آسیب بزنند، بیشتر آگاه شوید. بیشتر افراد به ظاهر پوستشان اهمیت میدهند و از آنجایی که پوست، بزرگترین و قابل مشاهدهترین اندام بدن است، پس باید هر کاری که میتوانیم برای مراقبت از آن انجام دهیم.
رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت پوست دارد اما در حفظ زیبایی ظاهری پوست نیز نقش بسیار پُررنگی دارد. رژیم غذایی میتواند پوست و مو و ناخن را سالم و شاداب نگه دارد یا اینکه آنها را خیلی زود پیر و فرسوده کند. اینکه میگویند شما همان چیزی هستید که میخورید، عین واقعیت است!۲۴ بهمن، ۱۳۹۶ در ۱۳:۵۳ #115618homa60مشارکت کنندهپوستی اتوکشیده با این 8 مادهی غذایی
لبنیات
البته لبنیات فواید خودش را دارد. تخم مرغ سرشار از پروتئین است، در حالی که شیر منبع خوبی از کلسیم است. اما نباید در مصرف آنها زیاده روی کنید. مصرف زیاد لبنیات میتواند موجب بروز کیستهای کوچک سفتی در زیر پوست شوند که دردناک بوده و مدت زیاد نیز باقی میمانند. این کیستها معمولاً در گردن یا خط آرواره یا روی چانه پیدا میشوند. اگر زیاد لبنیات مصرف کنید، بدن شما مجبور میشود به سختی کار کند تا سموم را دفع کند و متأسفانه این کیستهای ریز همین زمان بیرون زده و تا مدتها روی پوست باقی میمانند.کافئین
کافئین یکی از مواد غذایی است که هم فایده دارد و هم ضرر. به ازای هر مقالهای که به شما توصیه میکند قهوه بنوشید، مقالهی دیگری هم وجود دارد که میگوید از نوشیدن قهوه اجتناب کنید. اگر عادت به نوشیدن قهوه دارید پس باید بدانید اگر به پوستتان اهمیت میدهید باید مصرف آن را کمتر کنید. مشکل اینجاست که کافئین ما را هشیارتر و متمرکزتر میکند و ضمناً دهیدراته هم میکند. وقتی این اتفاق میافتد، ذخیرهی کلاژن بدن افت میکند و پوست ما قابلیت ارتجاعی خود را از دست میدهد. اتفاق بعدی که میافتد این است که چین و چروکها شروع به شکل گرفتن کرده و پوست دچار افتادگی میشود. بهتر است فنجانهای قهوهتان را با لیوانهای آب جایگزین کنید یا اینکه مصرف قهوه را به حداقل برسانید، مثلاً یک فنجان در روز!کیک برنجی
کافئین ما را هشیارتر و متمرکزتر میکند و ضمناً دهیدراته هم میکند. وقتی این اتفاق میافتد، ذخیرهی کلاژن بدن افت میکند و پوست ما قابلیت ارتجاعی خود را از دست میدهد. اتفاق بعدی که میافتد این است که چین و چروکها شروع به شکل گرفتن کرده و پوست دچار افتادگی میشود. بهتر است فنجانهای قهوهتان را با لیوانهای آب جایگزین کنید
کیک برنج غذای مورد علاقهی آنهایی است که به دنبال خوردنیهای کم کالری هستند و هر کسی که آنها را میخورد معمولاً هدفش کاهش وزن است. اما یک نکته: چرا شمایی که قصد کاهش وزن دارید باید چیزی بخورید که به ضرر پوستتان باشد؟! سؤال خوبی است، و جواب اینکه احتمالاً نمیدانید که کیک برنجی برای پوستتان بد است! تحقیقات علمی نشان میدهد؛ کیک برنجی موجب افزایش ناگهانی قند خون شده و در نتیجه احتمال چین و چروک پوست را افزایش میدهد.سویا
خبر بدی برای گیاهخوارها داریم؛ سویا سرشار از ترکیباتی به نام فیتواستروژنهاست که استروژنهای موجود در بدن را افزایش میدهد. این ترکیبات میتوانند اختلالات هورمونی ایجاد کرده و بیماریها و عوارض پوستی دربر داشته باشند.شیر شکلات
متأسفانه شیر شکلات خوشمزهای که عاشق نوشیدنش هستید اصلاً برای پوستتان خوب نیست. البته لازم نیست کاملاً آن را کنار بگذارید. فواید شکلات تلخ برای سلامتی بینظیر است اما شیر شکلات ترکیب بسیار بدی است؛ قند همراه با محصول لبنی دو تا از بدترین خوردنیها برای پوست شما هستند. اگر میل به خوردن شکلات دارید، بهتر است نوع تلخ آن را انتخاب کنید.سوشی
سوشی هم از پوست شما متنفر است! فقط رول آن به تنهایی حاوی نمک است که برای پوستتان بد است، برنج هم دارد که قبلاً گفتیم آن هم برای پوستتان خوب نیست و قند خونتان را بالا میبرد. سوشی میتواند منجر به خشکی پوست شده و پروسهی پیری را سرعت بدهد. اگر در جایی زندگی میکنید که مجبورید و یا دوست دارید سوشی بخورید پیشنهاد میکنیم بعد از آن آب فراوان بنوشید. شاید بد هم نباشد که کمی ورزش صورت بعد از خوردن آن انجام دهید.آبمیوه
آبمیوه دیگر چرا؟! مشکل آبمیوه این است که فیبری از میوه در آن وجود ندارد و این یعنی پوست شما، مقدار خوبی از مواد مغذی مهم را از دست میدهد و ضمناً قند زیادی نیز به بدنتان میرساند. بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که به جای آبمیوه، خودتان در خانه با میوه و سبزیجات اسموتی درست کنید یا اینکه میوهی کامل را بخورید.غلات صبحانه
انواع غلات صبحانه در فروشگاهها وجود دارند و ممکن است فکر کنید بسیار سالم و طبیعی هستند اما واقعیت غیر از این است. کافی است نگاهی به لیست عناصر و ترکیبات موجود در آنها بیندازید تا خیلی زود متوجه شوید چه چیزهایی در آنها وجود دارد که برای پوستتان آزاردهنده هستند و موجب التهاب و حتی آکنه و جوش میشوند! -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.