براي کم شدن مضرات آلودگي هوا، شير و لبنيات بيشتري مصرف کنيد

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69331
    n.fazel
    مشارکت کننده

    در زمان آلودگي هوا، جذب ويتامين D از طريق پوست به شدت کاهش مي‌يابد. به همين دليل در شهرهاي بزرگ که معمولا هواي آلوده دارند، کمبود ويتامين D از شيوع بالايي برخوردار است
    در شرايط آلودگي هوا براي کاهش صدمات به دستگاه تنفسي و التهاب دستگاه گوارش ناشي از اين آلودگي، مصرف شير و لبنيات را افزايش دهيد. بهسايت ايران با اعلام اين مطلب افزود: «مصرف شير و فرآورده‌هاي آن سبب نرم شدن مخاط تنفسي فوقاني، مري و معده مي‌شود. از سوي ديگر به دليل وجود ترکيبات مناسب براي رشد و نمو باکتري‌هاي مفيد که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاينده را تنظيم مي‌کنند، التهابات و بيماري‌هاي دستگاه گوارش را کاهش مي‌دهد. کاهش التهاب‌ها در مقابله با نقش راديکال‌هاي آزاد که به صورت آلاينده‌ها وارد بدن شده‌اند، نقش موثري داشته به سلامت بدن کمک مي‌کند.به اعتقاد متخصصان تغذيه، مصرف دوغ و ماست‌هاي «پروبيوتيک» براي مقابله با آلاينده‌هاي هوا انتخاب بهتري به شمار مي‌روند. آلاينده‌هاي موجود شامل ترکيبات مختلفي است که از طريق هواي تنفسي وارد بدن شده، آثار مخرب آن روي بافت‌هاي بدن، دستگاه تنفسي و قلب و عروق بر جاي مانده در طولاني‌مدت ابتلا به پوکي استخوان را تشديد مي‌کند.از سوي ديگر در زمان آلودگي هوا، جذب ويتامين D از طريق پوست به شدت کاهش مي‌يابد. به همين دليل در شهرهاي بزرگ که معمولا هواي آلوده دارند، کمبود ويتامين D از شيوع بالايي برخوردار است. براساس آخرين تحقيق کشوري 60 درصد زنان تهراني به صورت مختلف دچار کمبود ويتامين D هستند.به گفته دکتر ربابه شيخ‌الاسلام، افرادي که کمبود کلسيم دارند، بيشتر در معرض خطر آلودگي با سرب قرار مي‌گيرند. وي ادامه مي‌دهد: «به دليل آنکه گيرنده‌هاي فلزات دو ظرفيتي در بدن انسان به صورت رقابتي عمل مي‌کند در صورتي که اين گيرنده‌ها، قبلا با فلزات مورد نياز بدن مانند آهن و کلسيم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگي با سرب قرار مي‌گيرد. يکي از راه‌هاي پيشگيري از آلودگي هوا مصرف بيشتر لبنيات و اشباع کردن اين گيرنده‌هاست.»دکتر شيخ‌الاسلام، علاوه بر ساير اقداماتي که در شرايط وارونگي هوا براي مقابله با آثار مضر آلودگي بر سلامت بايد، انجام شود، بر توجه به تغذيه مناسب تاکيد داشته، مي‌گويد: «تغذيه متعادل و مناسب با در دسترس قرار دادن مواد مغذي که هر يک به طريقي بافت‌هاي بدن را در برابر آثار مخرب ذرات آلاينده ياري مي‌کنند، نقش موثري در حفظ سلامت بدن دارد.»

    #96266
    madjd
    مدیرکل

    ایا مطالعه ای مطالب این مقاله رو تایید میکنه ؟

    #96282
    n.fazel
    مشارکت کننده

    [

    J Epidemiol Community Health. 2010 Sep 30. [Epub ahead of print]

    Dietary habits and the short-term effects of air pollution on mortality in the Chinese population in Hong Kong.

    Abstract
    Background Both diet and air pollution are associated with mortality risks. However, no epidemiological study has examined the potential interaction between diet and air pollution on mortality. We assessed their interaction on an additive scale. Methods We analysed the data on daily concentrations of ambient air pollutants (PM(10), NO(2), SO(2) and O(3)) and a total of 23 484 deaths in 1998 in Hong Kong. A standardised questionnaire was used in all four death registries to collect food frequency data from proxy respondents while waiting for the registration to be completed. We fitted a linear odds ratio model and estimated excess relative risk due to the interaction (ERRI) between air pollution and regular consumption (at least once per week) of each food item to measure departure from additivity of effects on mortality. Results We observed consistently negative ERRI between all of the four pollutants and regular consumption of vegetables, fruits and soy. The effects of PM(10), NO(2) and O(3) were significant smaller in the subjects who regularly consumed fruits than those who never or seldom consumed such food. The effect modification of soy consumption on PM(10), NO(2) and SO(2) associated mortality was also found statistically significant. However, regular consumption of dairy products was associated with significant increased effects of PM(10) and NO(2). Conclusions This study provides insight into dietary habit as one of the modifiers of health effects of air pollution. Our findings merit further studies to characterise the influence of diet on air pollution-related health and elucidate the underlying mechanisms.

    PMID: 20884669 [PubMed – as supplied by publisher]

    البته در مورد مصرف شیر مقاله ای پیدا نکردم. در صحبت های افراد در مقاله اول د رمورد علت توصیه به مصرف شیر بحث شده. ولی در مقاله دوم این اثر تایید نشده
    [/align]

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.