این روزها نمک در همه غذاهای ما دیده میشود. غذاهای آماده، فست فودها و تنقلاتی که مصرف میکنیم، همه حاوی مقادیر زیادی نمک در خود هستند؛ و نمک، یکی از منابع اصلی سدیم. تخمین زده میشود که هر فرد، روزانه نزدیک به 3500 میلیگرم سدیم مصرف میکند. البته گفته میشود اگر شما در معرض بیماریهای قبلی و فشار خون هستید، بهتر است این میزان را به 1500 تا 2300 میلیگرم در روز کاهش دهید. اما برای این کار، قدم نخست، افزایش آگاهیها و فراموش کردن برخی تصورات غلط در خصوص نمک است.
هر چند که مصرف نمک کافی برای دریافت سدیم در بدن، ساده به نظر میرسد، اما این یعنی چه میزان نمک؟ دکتر آلیسون مَسی، متخصص تغذیه در مرکز پزشکی ‘مرسی’ در بالتیمور میگوید: یک قاشق چایخوری نمک حاوص 2300 میلیگرم سدیم است.
با توجه به این نکته، به توصیه دکتر آلیسون، افراد بالای 51 سال که به دیابت، فشار خون یا بیماریهای کلیوی مزمن دچارند، بهتر است به منظور کم کردن خطرات ناشی از مصرف نمک اضافه، میزان مصرف روزانه خود را به نصف قاشق چایخوری و حتی کمتر از آن، کاهش دهند.