تغذيه تاثيري شگرف بر سلامت جسمي و روحي ما دارد. تحقيقات اخير مشخص كرده است مصرف چربيهاي ترانس و اشباع نه تنها ميتوانند عامل ابتلا به ناراحتيهاي قلبي باشند بلكه خطر ابتلا به افسردگي را هم بالا ميبرند.
افرادي كه چربيهاي ترانس زياد مصرف ميكنند 50 درصد بيش از سايرين در معرض افسردگي قرار دارند. برخلاف آنها افرادي كه اهل مصرف چربيهاي يك ظرفيتي غيراشباع هستند كمتر از سايرين به افسردگي دچار ميشوند. به گفته متخصصان داشتن يك رژيم سالم غذايي نه تنها خطر ابتلا به ناراحتيهاي قلبي و انواع سرطانها را پايين ميآورد بلكه سلامت روان را هم تضمين ميكند. مثلا داشتن رژيم مديترانهاي مانع از بروز افسردگي ميشود برخلاف آن رژيمهاي غربي احتمال افسردگي را بالا ميبرند.
اين در حالي است که نوع ديگري از چربيها که در ماهيها، روغنهاي گياهي و روغن زيتون يافت ميشوند ميتوانند خطر ابتلا به علائم افسردگي را تا حد زيادي کاهش دهند.
در حال حاضر نزديک به150ميليون نفر در جهان از علائم افسردگي رنج ميبرند که اين آمار در طول سالهاي گذشته رشد چشمگيري داشته است. دانشمندان معتقدند تغيير در رژيم غذايي انسانها از مهمترين عوامل بروز اين حالت در جامعه مدرن امروز شده است.