-
نویسندهنوشتهها
-
۶ دی، ۱۳۹۴ در ۰۷:۰۸ #93620m.jarahzadehمشارکت کننده
هرچند عوارض استفاده متفورمین، نسبت به داروهای مشابه آن کمتر است، ولی استفاده کنندگانی به قصد کاهش وزن آن را می خورند، باید اطلاع داشته باشند که اضافه وزن می تواند علامتی از بیماری های دیگر مثل کم کاری تیروئید یا پرکاری غدد فوق کلیوی باشد و استفاده آن بدون تجویز پزشک ، این بیماری ها را پنهان میکند و سبب به خطر افتادن هر چه بیشتر سلامت با پیشرفت بیماری می شود.
دکتر محمدرضا مهاجرتهرانی،عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در هفته نامه سلامت نوشت: متفورمین برای افزایش حساسیت به انسولین بیماران دیابتی تجویز می شود. این دارو نسبت به رقبای خود عارضه کمتری دارد و می تواند باعث کاهش حدود 1 تا 2 کیلوگرم وزن در ماه شود اما برخی افراد غیردیابتی هم، برای کاهش وزن، متفورمین استفاده می کنند در حالی که پایین آوردن وزن، جزو عوارض این دارو محسوب می شود و نه محاسن آن. از این رو، استفاده از آن به عنوان داروی کاهنده وزن در افرادی که دیابتی نیستند یا از نارسایی کلیه ها رنج می برند، باید زیر نظر و با تجویز پزشک معالج یا متخصص تغذیه باشد. افرادی که اضافه وزن چندانی هم ندارند، باید با یک رژیم غذایی اصولی و کم کالری در کنار فعالیت بدنی مناسب در طول روز، وزن خود را پایین بیاورند و با روی آوردن به مصرف داروهای شناخته و ناشناخته، سلامت خود را به خطر نیندازند. این افراد می توانند فیبرهای غذایی بیشتری مانند انواع میوه ها، سبزی ها و صیفی ها را به جای قرص های لاغری در برنامه روزانه خود قرار دهند و مطمئن باشند که با این کار، هم سلامتشان بیشتر حفظ می شود و هم زودتر به نتیجه دلخواه که همان تناسب اندام است، می رسند.
از طرف دیگر، مصرف خودسرانه متفورمین می تواند باعث ایجاد برخی عوارض گوارشی مانند تهوع، استفراغ، درد شکم، اسهال و تغییر اجابت مزاج شود. ضمن اینکه مصرف خودسرانه این دارو در افرادی که نارسایی کلیه و درجاتی از افزایش کراتینین خون دارند، بسیار خطرناک است بنابراین نباید آن را بدون تجویز پزشک مصرف کرد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.