-
نویسندهنوشتهها
-
۲۱ بهمن، ۱۳۹۱ در ۰۷:۵۶ #75586e.aminiمشارکت کننده
نوشیدن انواع نوشیدنیها مانند دوغ، آب، آبمیوه یا نوشابه همراه غذا از عادتهای معمول مردم است. گاهی این سوال برای برخی پیش میآید که آیا مصرف این نوشیدنیها میتواند اختلالی در جذب آهن غذا به وجود بیاورد یا نه؟ در درجه اول بهتر است بدانید نوشابههای گازدار، نوشابههای سیاه یا نوشابههای کولادار، جذب آهن، روی و کلسیم غذا را کاهش میدهند. از طرف دیگر مصرف مداوم این نوشیدنیها میتواند ابتلا به پوکی استخوان را هم در پی داشته باشد. به همین دلیل به تمام افرادی که در معرض کمخونی فقر آهن یا هر نوع کمخونی دیگری هستند یا آنهایی که در خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند (به خصوص خانمها) توصیه میکنیم مصرف نوشیدنیهای گازدار به خصوص نوشابههای سیاه را در رژیم غذایی خود بسیار محدود و اصلاً اگر میتوانند آن را از برنامه غذاییشان حذف کنند.
حتماً بسیاری از شما هم تا به حال شنیدهاید که نوشیدن دوغ میتواند باعث اختلال در جذب آهن غذا شود. این ادعا درست است. یعنی تداخلی بین جذب کلسیم دوغ و آهن غذا در بدن وجود دارد اما از آنجا که مردم کشور ما همواره با کمبود کلسیم مواجه هستند، بنابراین ما نمیتوانیم حذف دوغ از سفره غذایی را به آنها توصیه کنیم. مصرف انواع آبمیوهها به جز آب انار به دلیل وجود ویتامین C در آنها میتواند جذب آهن غذا را افزایش دهد. اما نوشیدن آب انار همراه غذا باعث کاهش چشمگیر جذب آهن میشود. به همین دلیل هم به آقایان یا افرادی که دچار غلظت خون هستند، توصیه میشود همراه غذای خود، قدری آب انار بنوشند و از مصرف سایر آبمیوهها با غذا خودداری کنند.
در غیر این صورت ممکن است با بالا رفتن غلظت خون و خطر سکته قلبی مواجه شوند. دقت کنید اثر مثبت آبمیوهها بر جذب بهتر مواد مغذی هم زمانی صورت میگیرد که شما آنها را همراه غذا میل کنید و هم زمانی که آنها را پس از صرف غذا بنوشید. البته وقتی میگوییم آبمیوه، منظورمان آبمیوههای طبیعی و تازه است؛ نه آبمیوههای گازدار یا سرشار از شکر!
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.