سلامت نیوز:تحقيقي جديد نشان ميدهد که خوردن غذاي پر چربي، سالمندي را به تأخير مياندازد.
به گزارش آريا، با افزايش سن، سيستم عصبي ما شروع به معيوب شدن ميکند و مغز ما برخي از ظرفيتهاي فکرياش را از دست ميدهد، زيرا سيستم ترميم سلولها که از آسيب رسيدن به دي ان اي جلوگيري ميکنند از کار ميافتد و در اين مرحله ريسک ابتلا به بيماريهايي مانند پارکينسون و آلزايمر که با افزايش سن ارتباط تنگاتنگي دارند بالا ميرود.
محققان دانشگاه کپنهاگ با مطالعه چگونگي تأثير سيستم ترميم دي ان اي بر سالمندي موشها مشاهده کردند که دادن غذاي پر چرب به موشهاي مبتلا به سندورم کوکائين علائم سالمندي مانند کاهش قوه شنوايي و نيز کم شدن وزن را به تعويق انداخت.
غذاهاي پر چرب براي مثال آنهايي که ميزان بالايي روغن نارگيل يا چربيهاي مشابه دارند بيشتر با به تأخير انداختن سالمندي ارتباط دارند زيرا ميتوانند کتون توليد کند. کتونها سوخت مغز هستند و هنگامي که قند بدن کم باشد، مانند زماني که روزه ميگيريد، از مغز محافظت ميکند. بنابراين وقتي بدن به قند نياز دارد چربي را تجزيه و کتون توليد ميکند.
به گفته محققان با نتايج اين تحقيق ميتوان اميدوار بود که مواد غذايي پرچربي تأثير خوبي بر مغز و درمان کودکان مبتلا به سندروم سالمندي زودرس داشته باشد. مغز با استفاده از اين غذاها سوخت بيشتر و قدرت بالاتري براي ترميم آسيبهاي وارده خواهد داشت.
سلامت نیوز: با غذاي پر چرب ديرتر پير ميشويد!