با خواص زعفران آشنا شوید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #85461
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]زعفران گیاهی شگفت انگیز و ارزشمندترین رستنی ایران است که طبیعت مزه‌ای دلپذیر و عطری دل انگیز و رنگی زیبا و ویژگی‌هایی خاص به آن بخشیده است.

    این گیاه که عبارت طلای سرخ بس به جا و مناسب برای آن به کاربرده شده است، بومی فلات ایران است و از این مکان به سایر نقاط جهان برده شده است و کشت و تولید و به ویژه صادرات آن قرن‌ها منحصراً به کشاورزان این سرزمین تعلق داشته است. این گیاه معطر گرچه گهواره اصلی پرورش آن در مشرق زمین بوده و از آنجا به اروپا آمده است، ولی کشت آن در اسپانیا به قدری رواج دارد که اکنون جزء گیاهان بومی این سرزمین محسوب شده و اسپانيا در سال‌های اخیر عمده ترین صادر کننده زعفران شناخته می شود.

    زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستان‌های ملایم و تابستان‌های گرم و خشک باشد به خوبی می روید. اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که ضمناً در معرض بادهای سرد نیز نباشند برای رشد زعفران مناسب می باشند. زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. مهم‌ترین خاصیت زعفران که از قدیم‌الایام از آن استفاده می‌شده است درمان افسردگی می‌باشد. زعفران اثر مسکن درد را دارد. باعث تحریک اعصاب می‌شود. زعفران خون‌ساز است و گردش خون را آسان می‌سازد و کبد را تصفیه و قوی می‌سازد.

    زعفران سرفه را رفع و اثر مفیدی بر روی درمان برونشیت دارد؛ آرام‌بخش و خواب‌آور و ضد تشنج است. گاز معده را برطرف می‌کند و بالاخره اگر می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید. طبق گزارش‌ها مصرف زعفران به مقدار زیاد سمی است و باعث استفراغ، خون ریزی رحم، اسهال خونی، خون‌روی از بینی، پلک‌ها و لب‌ها، سرگیجه، بی حالی، زردی پوست و تحریکات شدید ماهیچه‌های صاف و حتی گاهی مرگ نیز می شود.[/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.