بامیه حاوی ویتامینهایی مانند B6 و اسید فولیک، منگنز، فسفر و املاح معدنی از جمله کلسیم است.
دانه و پوست بامیه سرشار از آنتی اکسیدانهای کاتچین، اپی کاتچین، پروسیانیدین B1 و B2 ، کورستین و روتین است که سلول ها را در برابر آسیبهای مخرب ناشی از استرس و دیگر عوامل محیطی محافطت میکند.
میوه و برگهای تازه این گیاه دارای طیف گستردهای از ارزشهای دارویی است که در طول تاریخ برای درمان بسیاری از بیماریها از آن استفاده شده است. بامیه در درمان یبوست و فشار خون بالا موثر است و به تقویت و شادابی مو کمک می کند.
کربوهیدراتهای چسبنده موجود در بامیه خواص ضد دیابتی دارد به طوری که به هنگام مصرف سرعت جذب قند را کاهش داده و به حفظ قند خون کمک میکند.
بر اساس مطالعات صورت گرفته، فیبر موجود در این گیاه، در صورت وجود پکتین، تا 10 درصد سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.
این گیاه در خاورمیانه و جنوب شرق آسیا محبوبیت ویژهای دارد.