اصولا ما ایرانیها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جاافتاده بیشتر خوشمان میآید! در حالیکه حرارت معقولی که باعث تراوش عصاره گوشت میشود، برای پختن آن کافی است! وقتی گوشت را زیادی میپزیم، غیر از نابود کردن ویتامینها و مواد مغذی آن، ساختار پروتئین ارزشمند گوشتی که این روزها گرانتر هم شده، با حرارت خیلی زیاد تغییر میکند و نهتنها گوشت هضم نخواهد شد، بلکه جذبی هم اتفاق نمیافتد! به این ترتیب باقیمانده گوشت هضم نشده به روده میرسد و به عنوان خوراک باکتریها مورد تخمیر قرارمیگیرد و مواد سمی تولید میشود که هم به روده بزرگ آسیب میرساند، هم نفاخ است و هم احساس بد انباشتگی را ایجاد میکند و گاهی هم باعث یبوست میشود.
اینکه گفته میشود، گوشتها ممکن است سرطانزا باشد، زمانی اتفاق میافتد که گوشت را آنقدر حرارت میدهیم که نهتنها مغزپخت میشود که ساختار پروتئینها تغییر میکند و آنزیمهایی که قادر به هضم شکل اولیه پروتئین گوشت هستند، دیگر نمیتوانند پروتئین تغییر شکل داده را هضم کنند چون وقتی گوشت حرارت زیاد میبیند، مولکولها و رشتههای پروتئینیاش چنان در هم تنیده میشود که آنزیمها دیگر به آنها دسترسی ندارند، بنابراین گوشتی که خوردهایم، نهتنها هضم و جذب نمیشود بلکه موجب نفخ و تولید مواد سمی شده و هیچ کمکی به عضلهسازی و تقویت بدن نخواهد کرد.