علايمي مانند دردشكم، نفخ، تهوع و استفراغ ميتوانند مشكلي در اين عضو بدن را نشان دهند؛ عضو كوچكي که در هضم چربيها دخالت دارد ولي مانند قلب، كليه و كبد جزو ارگانهاي ضروري بدن نيست و ميتوان در صورت بروز مشكلي مانند سنگ کيسه صفرا، آن را با عمل جراحي از بدن خارج كرد. متخصصان تغذيه ميگويند توصيههايي وجود دارد که اگر بيمار آنها را رعايت کند، ميتواند مشکلات صفراوياش را به حداقل برساند.
1. به فکر رژيم لاغري باشيد: سنگ كيسهصفرا در زنان 2 برابر مردان ديده ميشود و البته آنهايي كه سابقه خانوادگي و بالاي 40 سال سن دارند و به اضافهوزن و چاقي مبتلا هستند، بيش از ديگران مستعد ابتلا به اين مشکلاند بنابراين اولين نكتهاي كه بايد براي پيشگيري و بهبود سنگ كيسهصفرا به آن توجه کرد، رفع اضافه وزن و چاقي است.
2. چربي کمتري بخوريد: افرادي كه از رژيمهاي غذايي سرشار از چربي حيواني پيروي ميكنند، احتمال زيادي دارد كه به اين مش مبتلا شوند بنابراين محدود كردن چربيهاي حيواني در برنامهغذايي ميتواند هم اقدامي پيشگيرانه باشد و هم بهبوددهنده.بهتر است مصرف مواد غذايي منبع كلسترول مانند ميگو، تخممرغ و دل و جگر را به حداقل برسانيد
3. ميوه و سبزي بيشتري بخوريد: اين گروه از مواد غذايي سرشار از فيبر هستند و دريافت فيبر ميتواند بهبوددهنده وضعيت بيماري باشد. در روز حداقل 5 واحد ميوه و سبزي تازه ميل كنيد.
4. غلات كامل را در برنامه غذايي روزانهتان بگنجانيد: ميتوانيد صبحانهتان را با نان سبوسدار بخوريد .
5. گوشت سفيد بخوريد: اگر ميخواهيد گوشت بخوريد، حتما گوشتهاي لخم بدون هيچگونه چربي مرئي را انتخاب و بيشتر از گوشت سفيد بهخصوص مرغ و ماهي استفاده كنيد.