نوزادانی که از شیرمادر تغذیه شدهاند، باهوشتر هستند، وضعیت تحصیلی بهتری دارند و در بزرگسالی ثروتمندتر خواهند شد.
تغذیه با شیرمادر با بهبود عملکرد فرد در تستهای ضریب هوش در سن 30 سالگی مرتبط است. همچنین تغذیه با شیرمادر به شکل غیرمستقیم بر موقعیت اجتماعی فرد دارد چرا که امکان افزایش سطح تحصیلات و حتی کسب درآمد بیشتر را فراهم میسازد.
با توجه به فوائد طولانیمدت و مزایای کوتاه مدت تغذیه با شیرمادر، ضرورت دارد که مادران نوزادانشان را با شیر خود تغذیه کنند. با این حال برخی از پزشکان براینباورند که هنوز نمیتوان ارتباط تغذیه با شیرمادر را با افزایش ضریب هوشی و موفقیت بیشتر در زندگی فرد تایید کرد.
در این مطالعه تنها رابطه بین تغذیه با شیرمادر و ضریب هوشی نشان داده شده و ارتباط علت معلولی آن تایید نشده است.
هرچند پزشکان معتقدند که تغذیه با شیرمادر تنها یکی از فاکتورهای متعددی است که بر رشد و بهبود وضعیت هوشی تاثیر میگذارد. همچنین فاکتورهایی همچون ضریب هوشی والدین، وضعیت تحصیلی و طبقه اجتماعی آنان تاثیرگذاری بیشتری بر فرزند دارد.
در مطالعه جدید اطلاعات مربوط به 3500 نوزاد که در سال 1982 متولد شدهاند، مورد بررسی قرار گرفت. این اطلاعات شامل میزان تغذیه با شیرمادر، سطح تحصیلات، درآمد و ضریب هوشی آنان در سن 30 سالگی میشود.
متخصصان دریافتند نوزادانی که با شیرمادر تعذیه شدهاند نسبت به افراد دیگر سطح ضریب هوشی بالاتری داشته، بیشتر به کسب تحصیلات پرداخته و در بزرگسالی میزان درآمد بالاتری داشتهاند.