[align=justify]اندیس (نمایه) گلیسیمی، فهرستی از مواد غذایی و چگونگی تاثیر آنها بر قند خون است. این فهرست نشان می دهد که همه مواد حاوی کربوهیدرات، به یک اندازه قند خون را افزایش نمی دهند. به طور مثال این تحقیقات نشان می دهند که سیب زمینی قند خون را سریع تر از میوه افزایش داده، یا اینکه حبوبات قند خون را نسبتاً آرام افزایش می دهد.
با این وجود این تحقیقات آنطور که باید سودمند نیستند. زیرا در هر بار محاسبه، فقط یک نوع ماده غذایی بررسی می شود. در صورتی که هیچ فردی اینطور غذا نمی خورد. اکثر افراد در هر وعده مواد غذایی متعددی مصرف می کنند، که برخی از این غذاها کربوهیدرات بیشتر و برخی از آنها پروتئین یا چربی بیشتری دارند.
با اینکه اکثر پزشکان و افراد دیابتی از اندیس گلیسیمی برای تنظیم برنامه غذایی خود استفاده می کنند، با این وجود انجمن دیابت آمریکا آن را تائید نمی کند.[/align]