اندازه غیر طبیعی شکم نشانه‌ای از وقوع بیماری در افراد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77352
    zghasemi
    مشارکت کننده

    با اشاره به نقش تغذیه و فعالیت بدنی بر جلوگیری از بروز بیماری‌ها باید گفت همچنین افزایش اندازه دور شکم بیش‌ از حد استاندارد نشانه‌ای از امکان وقوع بیماری در افراد است.

    پر فشاری خون، اختلال در چربی خون، قند خون و اضافه وزن از جمله عوامل زمینه ساز در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی هستند. اختلال در چربی خون به این معنا است که چربی‌های مضر در بدن (LDL) افزایش و چربی‌های مفید (HDL) کاهش پیدا می‌کند.

    اگر از عواملی که به آن اشاره شد فرد حتی ۳ مورد را داشته باشد تشخیص سندروم متابولیک مطرح می‌شود. داشتن سندروم متابولیک نه تنها اعلام می‌کند که احتمال بیماری‌های قلبی و عروقی وجود دارد بلکه احتمال وقوع بسیاری از بیماری‌های دیگر نیز افزایش می‌یابد.

    اندازه استاندارد دور شکم برای آقایان ۱۰۲ سانتی متر در نظر گرفته شده است ولی برخی مراکز علمی حدود ۹۴ و حتی ۹۰ سانتی متر بنا به موقعیت بومی خود اعلام کرده‌اند. بنابراین حتی اگر اندازه دور شکم را ۹۴ سانتی متر در نظر بگیریم به این معنی است که اگر دور شکم آقایان از ۹۴ بیشتر باشد احتمال اینکه چربی‌ها در دور روده و لوزوالمعده نفوذ پیدا کند بیشتر است و این موضوع امکان وقوع انواع بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

    از آنجایی که اکثر آقایان نان آور هستند طبیعتا ممکن است برای فراهم کردن نیازهای زندگی چند کار را انجام دهند و از صبح تا نصفه شب فعالیت کنند. این موضوع باعث می‌شود که نسبت به تعذیه خود بی‌تفاوت باشند. بنابراین داشتن نظم در برنامه غذایی صرف نظر از اینکه چه حرفه‌ای دارند و دقت به اجزاء و ترکیب رژیم غذایی از جمله کاهش مصرف چربی‌های اشباع، اعتدال در مصرف سایر روغن‌ها، مصرف مغز دانه‌ها مثل مغز بادام و پسته (البته به اندازه دریافت مجاز کالری در روز به دلیل اینکه حاوی چربی‌، املاح و مواد ضروری بدن هستند) باید در برنامه غذایی افراد قرار گیرد.

    همچنین مصرف ۲ تا ۳ سهم سبزی، ۲ تا ۳ واحد میوه به ویژه گوجه فرنگی، ۲ واحد لبنیات کم چرب در روز و داشتن زندگی فعال نیز در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها نقش دارند.

    اگر نگاهی به راهنمای هرم غذایی هاروارد داشته باشیم برای زن و مرد کنترل وزن و داشتن فعالیت بدنی و شیوه زندگی سالم بسیار تاکید شده و حائز اهمیت است. در واقع باید گفت؛ بعد از ۳۰ سالگی ماهیچه‌ها به طور فیزیولوژیک سالی ۱ درصد کاهش می‌یابند حتی اگر فرد با کاهش وزن نیز مواجه نشود. در این شرایط اگر کسی به این موضوع توجه نداشته باشد چربی جای ماهیچه را خواهد گرفت و در این شرایط تحرک و شادابی در افراد کمتر می‌شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.