انار میوه بومی در خاورمیانه بوده و دارای اثرات درمانی در پیشگیری و درمان دیابت نوع-2 میباشد. یکی از مکانیسمهایی که طی آن انار بر دیابت نوع-2 اثر میگذارد از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپیدهاست که این امر را از طریق خنثی سازی مستقیم گونههای اکسیژن فعال و افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان انجام میدهد. مصرف انار سبب کاهش معنی دار قند خون ناشتا میشود. همچنین انار حاوی پلی فنلهایی از جمله تانن و آنتوسیانین است که اثرات آنتی اکسیدانی دارند لذا میتواند در کنترل دیابت نوع-2 مثمر ثمر باشد. علاوه بر اثرات درمانی در دیابت، انار برای بهبود و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و بیماریهای عفونی نیز توصیه میشود.
هر صد گرم انار حدود 80 کیلوکالری انرژی دارد، همچنین انار حاوی مقادیری از فیبر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین C است.
زهرا یاری. کارشناس تغذیه