اما و اگر‌های مصرف آنتی‌اكسیدان‌ها و مکمل ها در دوره شیمی‌درمانی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81370
    v.fatoorechi
    مشارکت کننده

    تغذیه مناسب در حین شیمی درمانی بسیار مهم است و همراه با درمان‌های دیگر یكی از مهم‌ترین عوامل دستیابی به سلامتی، تقویت قوای دفاعی و جلوگیری از عود مجدد بیماری به حساب می‌آید. اگرچه آنتی اكسیدان‌ها با تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از سرطان نقش بسزایی ایفا می‌نمایند، اما هدف از مصرف مکمل‌های آنتی‌اكسیدان در دوره شیمی درمانی و پس از ابتلا به سرطان دو مورد است:
    1. سیستم ایمنی تقویت شود.
    2. عوارض جانبی شیمی‌درمانی و رادیوتراپی کاهش یابد.
    هرچند تقویت سیستم ایمنی درمان کافی برای سرطان نیست، اما در مبارزه با سرطان اهمیت بسیاری دارد. بیماران سرطانی در نتیجه بیماری یا درمان سرطان که سلول‌های سفید را از بین می‌برند، مستعد عفونت هستند. عفونت مشکل بزرگی برای افراد مبتلا به سرطان است، به همین دلیل خیلی مهم است که سیستم ایمنی آنها به بهترین صورت تقویت شود تا احتمال عفونت کاهش یابد.
    بعضی از افراد مبتلا به سرطان برای کاهش عوارض جانبی درمان (مانند تهوع ناشی از شیمی‌درمانی، دردهای عصبی و خستگی) ویتامین و مکمل مصرف می‌کنند. با این حال باید خاطر نشان نمود كه صدها نوع داروی شیمی‌درمانی وجود دارد و مکمل مصرفی به درمان و شرایط خاص بیمار بستگی دارد. متخصصان در گزارشات جدید تاكید می‌كنند استفاده طولانی مدت از مکمل‌های آنتی‌اكسیدانی ممکن است در درمان سرطان اختلال ایجاد کنند و روی نتایج شیمی‌درمانی اثرات نامطلوبی بر جای بگذارند.
    شواهد روز افزونی وجود دارد كه تایید می‌كنند مصرف بی‌رویه آنتی‌اكسیدان‌ها به اشكال مكمل‌های عمومی می‌توانند تاثیر داروهای شیمی درمانی را تشدید و یا تضعیف نمایند و حتی در برخی موارد ممكن است منجر به واكنش‌های سمی و كشنده در بدن بیمار شود. با افزایش آگاهی عمومی از فواید زیستی ویتامین‌ها، بیماران اطلاعات زیادی درباره محصولات جایگزین ویتامین‌ها و مكمل‌های آنتی‌اكسیدانی پیدا نموده‌اند و اغلب بدلیل مصرف آسان و در دسترس بودن، برای درمان بیماری خود به این مكمل‌ها روی می‌آورند، چون تصور می‌كنند این مكمل‌ها كاملا بی‌خطر و طبیعی هستند، اما آنچه كه در مورد این مكمل‌های آنتی‌اكسیدانی اطلاع رسانی نشده، این است كه مكمل‌ها تاثیر به مراتب بیشتری از ویتامین‌های طبیعی رژیم غذایی دارند و اگر به طور مناسب مصرف نشوند می‌توانند با درمان‌های دارویی تداخل نمایند و تاثیرات این داروها را مختل نمایند.
    داروهای شیمی درمانی با ایجاد رادیكال‌های آزاد در بافت سرطانی موجب مرگ سلولی و از بین رفتن تومور می‌گردند. در این بین، مصرف بیش از حد آنتی اكسیدان‌ها بخصوص ویتامین C بدلیل حذف رادیكال‌های آزاد از مرگ سلول‌های تومور ممانعت بعمل آورده و از اثر بخشی داروهای شیمی درمانی بطور بالقوه می‌كاهند. همچنین این مكمل‌ها می‌توانند با سوخت و ساز داروها تداخل نمایند. هم چنین مطالعه روی مدل‌های آزمایشگاهی حیوانی نشان داد که سرعت رشد تومورهای سرطانی در موش‌هایی که ویتامین C به بدنشان تزریق شده بیشتر است. امروزه متخصصان به بیماران سرطانی توصیه می‌کنند، باید رژیم غذایی سالم داشته باشند که شامل غذاهای غنی از ویتامین C است. در حالی که مصرف دوز بالای این ویتامین برای بیماران سرطانی نگران کننده شده است. با توجه به یافته‌های اخیر، مصرف آنتی‌اكسیدان‌ها برای بهبود وضعیت سلامتی، کاهش خطر و عوارض نامطلوب در دوره پس از ابتلا به سرطان و بخصوص در دوره شیمی درمانی، باید با احتیاط بیشتر صورت گرفته و تحت صلاحدید متخصص رژیم درمانی و پزشك انجام شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.