بهترین کار این است که افطار را با خوراکی های سبک مانند نان و پنیر و سبزی و گردو، شیر، خرما و امثال اینها شروع کرد و از نظر مقدار باید مثل ناهار سبک روزهای غیرروزه داری مصرف شود. در ضمن هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابه های گاز دار و… جداً جلوگیری شود. خوردن بعضی غذاهای نامناسب و مشکل ساز در هنگام افطار مثل آش رشته همراه نعناع داغ و پیازداغ و روغن فراوان و خوردن زولبیا و بامیه به مقدار زیاد و تنقلات دیگر جزو عادات نامناسب محسوب می شود. بهترین غذاهایی که برای افطار می توان استفاده کرد رژیمی است که در درجه اول حاوی مایعات و قندهای ساده قابل جذب باشد. زیرا در زمان افطار قند خون در پایین ترین حد خود قرار می گیرد و می تواند یکی از علت های سردردهای نزدیک افطار باشد. به همین دلیل توصیه می شود شروع افطاری با خرما، آب گرم یا چای کمرنگ، شیر و امثال آن باشد. به این ترتیب نیاز شدید به مواد قندی به سرعت برطرف می شود و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از موادغذایی دیگر را پیدا می کند. بنابراین در وعده افطار نباید یک باره حجم زیادی از غذا یا مایعات وارد معده شود. زیرا اتساع ناگهانی معده باعث اختلال در جریان خون دیگر اندام ها و اعضای بدن می شود و از طرفی باعث بروز سوءهاضمه نیز می شود. بنابراین غذای اصلی در وعده افطار باید کم کم و به تدریج مصرف شود. از طرف دیگر مصرف یک باره مقدار زیاد نوشیدنی های سرد ممکن است علایم ناراحت کننده گوارشی در فرد روزه دار به وجود بیاورد