مصرف سوسیس و كالباس خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را در مردان در حدود 50 درصد افزایش می دهد .
بر طبق پژوهش محققین دانشگاه هاروارد احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم در مردانی که سوسیس و کالباس را مصرف می کنند 46 درصد بیشتر از افرادی است كه این اقلام را كمتر مصرف می كنند . این پژوهش علمی نتیجه ارزیابی اطلاعات مربوط به 42504 مرد (در سنین 40 تا 70 سال ) که در شروع مطالعه سالم بودند ، بود.
بیشترین احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم در افرادی مشاهده شد كه در هفته دو وعده یا دفعات بیشتری سوسیس و كالباس مصرف کرده بودند.
. پس از درنظرگرفتن عوامل مخدوشگر و انجام تطابق های لازم مشخص شد كه مصرف زیاد سوسیس و كالباس خود یک عامل مستقل برای ابتلا به دیابت به شمار می آید .