اصول تغذیه کودکان ۵-۱ ساله

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81500
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]در این دوره سلیقه‌ها و عادات غذایی کودک شکل می‌گیرد و ایجاد عادات خوب غذایی مانندمصرف غذاهای کم‌نمک و کم‌چرب و تنوع غذایی به حفظ سلامت کودک و پیشگیری از بیماری‌های غیر‌واگیردار از جمله بیماری‌ های قلبی- عروقی و فشار خون بالا در سال‌های آتی عمر کمک می‌کند.

    برنامه غذایی مناسب کودکان، باید متنوع و حاوی 5 گروه غذایی اصلی شامل نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، شیر و لبنیات،‌ گوشت،‌ حبوبات،‌ تخم‌مرغ و مغزها باشد.

    به منظور کاهش مصرف نمک،‌از گذاشتن نمکدان در سفره خودداری شود. کودکان از والدین خود الگو می‌گیرند، بنابراین والدین هنگام غذا خوردن نباید از نمکدان استفاده کنند. همچنین به هنگام تهیه و طبخ غذا از نمک به میزان کم استفاده شود.

    از دادن سس‌های پرچرب به کودک خودداری شود و از سس‌ قرمز به جای سس سفید استفاده شود.

    به جای نمک،‌از چاشنی‌هایی نظیر سبزی‌های معطر تازه یا خشک مانند (نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و ..) یا سیر، لیمو‌ترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده شود.

    از مصرف سوپ‌های آماده، سس‌ها و محصولات فرآیند شده مثل فست‌فودها (پیتزا، همبرگر، سوسیس و کالباس) در برنامه‌های غذایی کودکان خودداری شود.

    از دادن مواد غذایی چرب، شور، مثل: شیرینی‌های خامه‌ای، پفک،‌چیپس،‌چوب‌شور، و سایر تنقلات کم ارزش غذایی خودداری شود.

    در تهیه غذای کودک از روغن‌های مایع مانند ذرت و آفتابگردان به جای روغن جامد استفاده شود.

    در برنامه‌ غذایی کودک از گوشت‌های کم‌چرب استفاده شود و پوست مرغ قبل از پخت حذف شود.

    از گوشت‌های سفید(ماهی، ماکیان و …) به جای سوسیس و کالباس استفاده شود.

    در برنامه غذایی کودک،‌مصرف غذاهای آماده به ویژه غذاهای سرخ کرده (سیب‌زمینی سرخ کرده،‌چیپس و …) کاهش یابد.

    در تهیه کیک‌ها، شیرینی‌ها و نان‌های خانگی کشمش، آلو و خرما بجای گردو،‌بادام و پسته جایگزین شود.

    غذاها به صورت بخارپز،‌تنوری، آب‌پز و یا کبابی تهیه شوند که کودک به خوردن غذاهای سرخ شده و چرب عادت نکند. در صورت تمایل به سرخ کردن غذا به تفت دادن مختصر آن با روغن کم اکتفا شود.

    به جای مصرف چیپس و انواع پفک از مغزهای بدون نمک،‌ماست کم‌چرب، ذرت بدون نمک و سبزی‌های خام استفاده شود.

    غذاهای رستورانی برای کودکان مناسب نیستند؛‌ چون حاوی مقادیر زیادی نمک و روغن هستند. [/align]فارس

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.