اگر همهی مردم همت کنند و اسفناج و سبزیجات برگ دار بیشتری در برنامهی غذایی خود بگنجانند آمار بیماریهایی مثل دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان پایین خواهد آمد.
نتایج مطالعات متعدد نشان میدهد که خطر ابتلا به سرطان در بین افرادی که مشتری دائم سبزیجات برگ دار هستند نسبت به افرادی که خود را از این مواد غذایی محروم میکنند به طور قابل ملاحظه ای کمتر است.
محققان در اسفناج دهها ترکیب آنتی اکسیدانی مشاهده کردهاند که میتوانند روی رشد و فعالیت سلولهای سرطانی تأثیر بگذارند؛ و بهتر است بدانید لوتئین و بتاکاروتن ها در صدر این ترکیبات آنتی اکسیدانی قرار دارند. این دو کاروتنوئید باعث کاهش احتمال بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها مثل سرطان کولون و پروستات میشوند. از این گذشته لوتئین برای حفظ سلامت چشمها نیز مفید است. نتایج پژوهشها نشان میدهد که این مادهی مفید از ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولای چشم که در افراد سالمند بسیار شایع است پیشگیری میکند.