-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ تیر، ۱۳۹۳ در ۰۸:۴۸ #84380v.fatoorechiمشارکت کننده
یكی از سبزیهای بسیار مفید كه خوردن آن همیشه برای همه افراد خانواده و در هر سنی توصیه میشود اسفناج است. این سبزی كه از ایران به سایر نقاط جهان رفته، سرشار از ویتامین، پتاسیم و آهن است و با رادیكالهای آزاد كه باعث بروز سرطان در بدن ما میشود بخوبی مبارزه میكند. برای رفع ورم ریه و روده هم موثر است.
اسفناج را هم با ماست و بهعنوان پیش غذا میخورند و هم با آن خورش و پلو طبخ كرده و نوشجان میكنند.چیزی كه مهم است اینكه تا میتوانید باید از فریزریكردن اسفناج خودداری كنید و آن را تازه تازه بخورید. امروز استفاده از اسفناج را در چند غذا با هم مرور میكنیم.
خورش آلو اسفناج
یكی از غذاهای خوشمزهای كه با اسفناج تهیه میشود، خورش آلو اسفناج است كه البته طرفداران زیادی هم دارد. برای تهیه این خورش باید اول پیاز را خلالی خرد كرده و در روغن سرخ كنید تا كاملاً طلایی رنگ شود. سپس گوشت یا مرغ را به پیازها اضافه كنید و تفت دهید.
بعد هم مقداری آب داخل مواد بریزید تا گوشت خوب بپزد. اسفناجها را نیز بعد از شستن و خردكردن همراه مقداری روغن كمی سرخ كنید. اسفناج سرخشده را همراه تعدادی آلوی خیس شده، درون خورش بریزید. بعد از نیم ساعت غذا آماده است و میتوانید آن را نوشجان كنید.
كوفتهریزه با اسفناج
یكی دیگر از غذاهایی كه میتوانید با اسفناج درست كنید، خورش كوفتهریزه و اسفناج است. برای تهیه این غذا اول مقداری لپه را درون آب بپزید، وقتی خوب پخت و آبش كم شد، آن را كنار گذاشته، مقداری گوشت چرخ كرده را با نمك و فلفل خوب ورز دهید بعد به صورت كوفتههای ریز درآورده و درون روغن سرخ كنید.
اسفناج را هم كه خوب شسته و خرد كردهاید اضافه كنید و كمی تفت دهید. مقداری آرد برنج را با آبغوره خوب مخلوط كنید، این مخلوط را همراه با مقداری آب به مواد اضافه كنید سپس لپههای پخته را هم اضافه كرده و بگذارید تا بجوشد و خورش به روغن بیفتد و خوب بپزد.
خوراكی ساده و خوشمزه
دو عدد پیاز را خلالی كرده، سرخ كنید. نیم كیلو اسفناج را كه قبلاً پختهاید و آبش را گرفتهاید به پیاز اضافه كرده و تفت دهید. تعدادی سیبزمینی را بپزید و بعد از اینكه سرد شده آنها را لهكنید.
نمك و فلفل یادتان نرود. ته ظرف پیركسی را كمی چرب كنید و نیمی از سیبزمینیها را ته ظرف بگذارید. حالا اسفناجها را روی این لایه سیبزمینی پهن كنید و بقیه سیبزمینیها را روی اسفناجها ریخته و مقداری هم پنیر پیتزا روی آن رنده كنید. غذا را به مدت 15 دقیقه درون فر قرار دهید و وقتی پنیر پیتزا طلایی شد از فر بیرون بیاورید. غذایتان آماده است.
بورانی اسفناج
برای تهیه این بورانی اول اسفناج را خوب شسته و درون آبكش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس اسفناجها را درون ظرفی ریخته و بگذارید با حرارت كم بپزد و آب آن گرفته شود.
در آخر اسفناجها را له كنید و با مقداری نمك و یك حبه سیر لهشده درون ماست بریزید و میل نمایید؛ البته میتوانید اسفناج را بعد از شستن و خشككردن با چاقو ریزكرده و به صورت خام درون ماست بریزید.
نرگسی ، غذایی تمام ایرانی
مثل همه غذاهای دیگر كه با اسفناج پخته میشود، ابتدا اسفناج را شسته و با قدری آب در قابلمه میریزیم و روی شعله میگذاریم تا بپزد، اما باید حواسمان باشد هم له نشود، هم رنگش تغییر نكند.
در یك ظرف دیگر مقداری كره یا روغن را آب كرده و سپس اسفناج پخته كه آبش را گرفتهایم رویكره(یا روغن) داغ میریزیم.كمی تفت میدهیم و سپس چند عدد تخممرغ (بنا به میزان اسفناجها و ذائقه خودمان) روی اسفناجها میشكنیم.
بهتر است با نوك قاشق فضایی برای تخممرغها باز كنیم تا زودتر ببندند.قدری نمك و فلفل كه به این مخلوط اضافه كنیم، غذای ایرانی ما آماده خوردن است. البته بعضیها هم اسفناج را با پیاز تفت میدهند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.