پیاز را میتوان به صورت خام مصرف کرد و یا به عنوان چاشنی غذا به کار برد. اهمیت درمانی و طبیعی پیاز به حدی است که از آن میتوان برای درمان دندان درد، اختلالات مزاجی، وبا، بیماریهای مزمن تنفسی، مشکلات پوستی، ناتوانی جنسی و مشکلات دستگاه ادراری استفاده کرد.
این سبزی که در اصل مصرف غذایی دارد به خاطر خواص درمانیاش از اهمیت بالایی برخوردار است. عناصر سولفوردار موجود در پیازها چسبندگی پلاکتها را کاهش داده و از لخته شدن خون جلوگیری میکند.
توانایی پیاز در رقیق کردن خون کمک شایانی به سلامتی قلب و عروق میکند. کارشناسان در بررسیهای خود دریافتند پیاز با داشتن گوگرد میتواند به ضد عفونی کردن خون، ششها، برطرف کردن آسم و ورم گلو کمک کند.
ید موجود در پیاز نیز میتواند در درمان گواتر موثر بوده و در بهبود آبسه و جوشهای زیر پوستی هم مفید باشد. همچنین پیاز در درمان عفونت مثانه، دفع سنگهای مجاری ادراری کاربرد داشته و از بروز بیماریهای قندی، پروستات و روماتیسم مفصلی جلوگیری میکند. پیاز میتواند به عنوان آرامبخش روی سیستم اعصاب مرکزی نیز تأثیرگذار باشد