يک متخصص تغذيه با تاكيد بر اين كه استفاده از مواد غذايي حاوي نيترات مانند هويج و اسفناج در سوپ کودکان توصيه نميشود، گفت: اين مواد طي باقي ماندن در سوپ به يک آنزيم خطرناک تبديل و موجب بروز مسموميت در کودکان ميشوند.
این متخصص تغذیه اثرات زيان بار نيترات به دو دسته مستقيم و غيرمستقيم قابل تقسيم است که اثر مستقيم آن در ترکيب با پروتئين و اسيدهاي آمينه باعث ايجاد نيتروزآمين شده که خود عامل ابتلا به سرطان است و اثر غيرمستقيم آن تبديل به نيتريت و بروز مسموميت ميشود.
وي افزود: وجود نيترات زياد در آب و غذا باعث افزايش نيتريت بزاق انسان و تخريب ويتامين A وC در بدن ميشود.
اين متخصص تغذيه با اشاره به مواد غذايي که موجب تجمع نيترات در بدن ميشوند، گفت: سبزيجاتي مانند هويج و اسفناج که خود حاوي نيترات هستند از اين جملهاند از اين رو بهتر است در سوپ کودکان استفاده نشوند.
دکتر تصريح کرد: نيترات موجود در اين سبزيجات طي ماندن در سوپ کودکان به نيتريت تبديل شده و اين نيتريت با هموگلوبين خون نوزاد ترکيب و باعث توليد نوعي آنزيم خطرناک در بدن کودکان و ابتلاي آنها به مسموميت ميشود.
ایشان اظهار كرد: استفاده از آب فاضلاب در آبياري کشتزارها، استفاده از کودهاي شيميايي که به طور معمول در کشور ما مصرف آن رايج است و همچنين رشد گياه در خاکهايي که فاقد عنصر موليبدن باشد از علل تجمع نيترات در گياهان است.
نشست فاضلابهاي شهري و انساني به سفرههاي آب زيرزميني و استفاده از آبهاي آلوده به منظور استفاده انساني نيز ميتواند موجب افزايش ورود نيتراب به آب شرب مردم شود