-
نویسندهنوشتهها
-
۲۹ مرداد، ۱۳۹۳ در ۱۰:۴۶ #85142
z.yari
مشارکت کنندهتغییر رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح اسیداوریک در خون کمک کند. از آنجایی که مواد شیمیایی حاوی پورین در بدن به اسیداوریک تبدیل می شود، از مصرف غذاهای سرشار از پورین باید اجتناب شود. گوشت، سس های خامه ای، مغز، جگر،ساردین، ماهیچه، مرغ، میگو و صدف خوراکی سرشار از پورین هستند. محققان گزارش کرده اند که مصرف گوشت یا غذاهای دریایی خطر حملات نقرس را افزایش می دهد درحالی که مصرف لبنیات در کاهش این خطر موثر است. سایر غذاها با محتوای کم پورین عبارتند از : غلات، قهوه، تخم مرغ، شکلات، میوه ها، شیر، آجیل، کره و نان، برنج و نمک. توت فرنگی و گیلاس میوه هایی مفید برای درمان نقرس هستند.
کاهش وزن نیز می تواند در کاهش خطر ابتلا به حملات مکرر نقرس مفید باشد. اما برای کاهش وزن نباسد گرسنه بمانند یا کم خوری کنند. به این دلیل که کاهش سریع وزن باعث افزایش اسیداوریک و بدتر شدن نقرس می شود. در هر هفته حداکثر میزان مجاز برای کاهش وزن، 500 گرم است.
توصیه های عمومی به بیماران مبتلا به نقرس، مصرف اب لوبیا هر روز به میزان 150میلی لیتر، درمان با سبزیجات از جمله آب هویج همراه با خیار و چغندر (روزانه 500 میلی لیتر)، درمان با سیب (یک عدد پس از هر وعده غذا)،درمان با موز( 3تا 4عدد در روز)، درمان با آب ولرم، کم کردن استرس ، ورزش در هوای آزاد، و درمان با حمام اب نمک است ( 250 تا 500 میلی گرم نمک را در آب داغ حل کرده و دو بار در روز پای خود را داخل آب و نمک بگذارید)
درصورتی که با تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی، اسیداوریک به میزان طبیعی برنگردد، پزشک درمان دارویی را برای بیمار در نظر می گیرد.
داروهای خاصی درد و التهاب حملات نقرس را کاهش می دهند. از جمله داروهای ضد التهاب (ایبوپروفن و امثال آن)، کلچی سین و کورتیکواستروئیدها. دیگر داروها(مانند آلوپورینول) سطح اسید اوریک در خون را کاهش داده و از تجمع اسید اوریک در مفاصل (آرتریت نقرسی)، سنگ کلیه، و توفوس جلوگیری کرده و سبب پیشگیری از عوارض بیشتر می شود. از جمله این داروها عبارتست از: آلوپورینول(یا زیلوریک)،فبوکسوستات و پروبنیسید هستند.
همچنین بیماران مبتلا به نقرس باید از مصرف مکمل های آهن شدیدا خودداری کنند. زیرا افزایش میزان آهن خون باعث ورود اسیداوریک به مفاصل می شود. زیاده روی در مصرف ویتامین C نیز موجب افزایش تولید اسید اوریک می شود. نیاسین موجود در ویتامین B3 هم مانع از دفع اسیداوریک می شود و زیاده روی در مصرف آن برای بیماران مبتلا به نقرس مفید نخواهد بود.
تحقیقاتی فعال در زمینه های مختلف مربوط به نقرس و هیپراورسمی در حال انجام است. دانشمندان یافته اند که پروتئین حیوانی بالا خطر ابتلا به نقرس را افزایش می دهد. داروهای جدیدی در حال توسعه هستند که ممکن است در درمان سطح اسید اوریک بالا در بیماران مبتلا به نقرس مزمن متنوع تر و ایمن تر عمل کنند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.