-
نویسندهنوشتهها
-
۲۸ آبان، ۱۳۹۲ در ۰۸:۱۳ #80435zahra jamshidiمشارکت کننده
تنظيم رژيم غذايي اگرچه نخستين شرط لازم براي دستيابي به تناسب اندام است اما انتخاب بهترين نوع آن از اهميت بيشتري برخوردار است. فاكتورهاي زيادي ارزش يك رژيم غذايي را تعيين ميكند. تجويز اختصاصي آن توسط پزشك براي هر فرد، تناسب آن با شرايط جسماني، وزن، قد و بيماريها و برنامهريزي براي كاهش وزن در مدت زماني معقول و اصولي از ويژگيهايي است كه برنامههاي غذايي را ارزش ميبخشد.
اگرچه ميزان كالري در هر نوع رژيمي محدود ميشود اما چنانچه ميزان دريافت انرژي در رژيمي براي به حداقل رساندن طول مدت زمان آن بشدت كاهش داده شود، اين برنامه نه تنها مفيد نخواهد بود بلكه سلامت انسان را به خطر مياندازد.
استفاده از رژيمهاي غذايي غيرعلمي، بدن انسان را در معرض تهديد بسياري از عوامل خطرزا از جمله ضعف عضلاني، افت متابوليسم، ريزش موها، بيماريهاي قلبي، پوكي استخوان و سنگ كيسه صفرا قرار ميدهد اما مطالعات اخير گروهي از اختلالات گوارشي را با اين امر مرتبط شناختهاند.
درد معده، يكي از عوارضي است كه به دنبال كاهش ميزان كالري دريافتي روزانه به كمتر از 800 كيلوكالري بهوجود ميآيد. گرسنگي طولانيمدت از عواملي است كه سبب درد شديد معده ميشود. هنگامي كه معده براي مدت زمان زيادي خالي باقي بماند به صورت درد واكنش نشان ميدهد تا نيازش را به موادغذايي به شكل پيامي به مغز برساند.
اين در حالي است كه اگرچه درد ناشي از گرسنگي زياد جدي نيست اما باعث افزايش توليد ترشحات اسيدي معده شده و اختلالات گوارشي را به دنبال دارد.
از سوي ديگر، رژيمهاي غذايي سرسخت با محدوديت شديد ميزان كالري دريافتي بدن انسان را به ميزان قابلتوجهي با كمبود ويتامينها و املاح مواجه ميكند.
سوءتغذيه و كمبود ريزمغذيها در بدن نيز موجب دردهاي شديد شكمي، اسهال، تجمع گاز در روده، نفخ و يبوست شده و گرفتگيهاي عضلات معده را به دنبال دارد. بنابراين رعايت اصل تنوع غذايي و اجتناب از مصرف روزانه انرژي كمتر از 1200 كيلوكالري براي پيشگيري از چنين عوارضي ضروري است.
زخم معده نيز از ديگر عوارضي است كه به دنبال گرسنگي طولانيمدت بهوجود ميآيد. افزايش ترشحات معده در پاسخ به خالي ماندن آن، بافت لايههاي داخلي معده را تحت تأثير قرار داده و به آن آسيب وارد ميكند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.