از روغن هسته انگور چه می دانید؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72052
    a.babazadeh
    مشارکت کننده

    مهم‌ترين ويژگي هسته انگور، خاصيت بالقوه آنتي‌اكسيداني موجود در آن است، به طوري كه خاصيت آنتي‌اكسيداني آن چندين برابر ويتامين C و ويتامين E كه آنتي‌اكسيدان‌هاي بالقوه هستند، در نظر گرفته مي‌شود. آنتي‌اكسيدان‌ها موادي هستند كه راديكال‌هاي آزاد (مواد مضر در بدن) را تخريب مي‌كنند. راديكال‌هاي آزاد به طور طبيعي در بدن توليد مي‌گردند، اما اين روند با افزايش سن، تشديد مي‌شود. همچنين بعضي عوامل محيطي نظير دود سيگار، بعضي داروها، اشعه ماوراءبنفش و آلودگي هوا نيز روند توليد آنها را سرعت مي‌بخشند.. راديكال‌هاي آزاد همچنين در بروز عارضه پيري و مشكلات بسياري از قبيل بيماري‌هاي قلبي و سرطان دخيل هستند. آنتي اكسيدان‌هاي موجود در هسته انگور قادر به خنثي‌سازي تاثير راديكال‌هاي آزاد هستند و از بروز اغلب عوارض آنها جلوگيري مي‌كنند.
    هسته انگور حاوي چه موادي است؟
    ويتامين E، فلاوونوئيدها، لينولئيك اسيد و تركيباتي كه پروسيانيدين ناميده مي‌شوند به طور خيلي فشرده در هسته انگور جاي گرفته‌اند. البته عناصر فوق به ميزان جزئي‌تري در پوست انگور نيز يافت مي‌شوند. رزوراترول تركيب مهم ديگر موجود در هسته انگور است كه مكمل آنتي‌اكسيداني معمول‌تري محسوب مي‌شود.
    عصاره هسته انگور به چه فرمي قابل استفاده است؟
    امروزه عصاره مزبور به عنوان مكمل به اشكال مختلف (اعم از كپسول، قرص و محلول‌هاي خوراكي) تجويز مي‌شود، اما معمول‌ترين و در دسترس‌ترين شكل مورد استفاده، روغن هسته انگور است كه كاربرد غذايي دارد و در ضمن حاوي تمام خصوصيات ذكر شده دانه انگور نيز مي‌باشد.
    تركيب چربي موجود در روغن هسته انگور چيست؟
    روغن هسته انگور حاوي مقادير قابل توجهي اسيدچرب امگا-6 است، به طوري كه حدود 68 درصد محتواي چربي آن از نوع اسيد لينولئيك مي‌باشد، ولي از نظر امگا-3 بسيار ضعيف است، به طوري كه فقط حدود 2/0 درصد اسيد لينولنيك دارد. بقيه اسيدهاي چرب آن شامل اسيداولئيك (خانواده امگا-9) حدود 19 درصد، اسيد پالمتيك (اشباع) 2/7 درصد و اسيد استئاريك 8/4 درصد است. برخلاف روغن زيتون كه تحمل درجه حرارت بالا را ندارد، روغن هسته انگور دماي پخت بالا را مي‌تواند تحمل كند، چون نقطه ذوب بالاتري دارد و تغيير ناخوشايندي در ساختمان آن به وجود نمي‌آيد، ضمن اينكه هيچ بو و مزه‌اي ندارد و ممكن است براي ذائقه افرادي كه بوي روغن زيتون را دوست ندارند، مقبوليت بيشتري داشته باشد. البته مهم است بدانيد كه محتواي آنتي‌اكسيداني آن نيز بيشتر از روغن زيتون است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.