-
نویسندهنوشتهها
-
۱۲ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۳:۲۳ #75807s.farziمشارکت کننده
مصرف دم کرده زيره سياه و يا جويدن آن در رفع و کاهش دردهاي ناشي از قاعدگي، دردهاي روده و بي اشتهايي بسيار مؤثرست. مصرف زيره سياه يا روغن آن در رفع سوء هاضمه و دل دردهاي کودکان و تنگي نفس نيز، کاربرد فراواني دارد.
دم کرده زيره سياه همراه با گياه ” اوجي ” در رفع اسهال، نفخ و سندرم تحريک پذيري روده مفيد است. بررسي ها نشان داد که اين گياه داراي خواص ضد عفوني کنندگي، ضد کرم، ضد تشنج و شل کننده عضلات بوده و مقوي و نيروبخش است؛ بنابراين مصرف آن به افراد داراي مشکلات مذکور توصيه مي شود .۱۳ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۲:۰۸ #99417s.samadiمشارکت کنندهالبته من شنیدم که مصرق طولانی مدت زیره باعث تغییرات هورمونی نامناسب می شه نظر شما چیه فرضی جان؟
۱۶ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۳:۰۱ #99473s.farziمشارکت کنندهبله صمدی عزیز ، باید همیشه از افراط و تفریط بپرهیزیم . زیاده روی در مصرف زیره باعث افزایش ترشح هورمون های تیروئید شده و در نتیجه لاغری و زردی رنگ چهره را بدنبال دارد . همچنین بعلت طبع گرم آن ایجاد کهیر می کند و مصرف بیش از حد آن می تواند به کبد و کلیه آسیب رساند.
۱۶ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۵:۱۶ #99476zghasemiمشارکت کنندهزيره و مصرف سنتي آن :
زيره سياه از گياهان قديمي است كه از ساليان دور در ملل مختلف مصرف دارويي داشته است . ديوسكورديس، حكيم و گياه شناس يوناني در قرن اول ميلادي، زيره سياه را به عنوان داروي تقويت كننده براي دختران جوان ضعيف و رنگ پريده تجويز ميكرده است. در نشريات طب سنتي درباره خواص و كاربرد زيره سياه در كشورهاي خاور دور چنين آمده است: تخم زيره سياه ضد نفخ است. در شبه جزيره مالايا زيره سياه يكي از 9 گياهي است كه آن را با گياهان ديگر مخلوط ميكنند و در يك جوشانده، در فواصل زماني و به تدريج به زنان تازه زايمان كرده ميدهند.
در اندونزي در شهر مالي، برگ هاي گياه را با سير مخلوط و كاملا له نموده و بر روي پوست ملتهب و مبتلا به اگزما استفاده ميكنند. در هندوستان، تخم زيره سياه را به عنوان ضد نفخ و تقويت كننده معده مصرف ميكنند و براي افزايش ترشح شير، استفاده از آن را به مادران توصيه ميكنند .
خواص زيره:
اكثرمنابع معتبر علمي، زيره سياه را براي درمان سوء هاضمه مفيد ميدانند. تحقيقات جديد نشان داده است كه دو ماده شيميايي موجود در اسانس زيره ( كارون و كارول )، كار عضلات صاف دستگاه گوارش را تسهيل ميكنند. همچنين برعضلات صاف رحم اثرات مفيدي دارند. همچنين جويدن دانه هاي زيره بعد از غذا، هضم را بهبود ميبخشد و بوي بد دهان را برطرف ميكند.
افزون بر اين، زيره داراي خواص ضد انگلي، ضد قارچي، ضد عفوني كننده وضد اسپاسم بوده، مقوي معده است و خاصيت ديورتيك (مدر) دارد.
هم اكنون از اسانس زيره سياه در عطرسازي، ساخت كرم ها و پمادهاي ضد انگل استفاده ميشود . همچنين به عنوان عطر و طعم دهنده به خمير دندان، پنير و داروهاي كودكان اضافه ميشود.
در حال حاضر تحقيقاتي در بعضي از كشور ها در مورد تاثير زيره سياه و اسانس آن در كاهش چربي هايخون، كنترل قند خون در افراد ديابتي، درمان سندرم روده تحريك پذير (IBS)، بهبود برونشيت و پيشگيري از سرطان كولون در دست اجرا است.
زيره سياه و كاهش وزن:
اكثر افرادي كه دچار اضافه وزن و يا چاقي ميباشند، چنانچه به عطاري مراجعه كرده باشند، حتما يكي از موادي كه به آنها پيشنهاد ميشود، عرق زيره است، اما آيا عرق زيره تاثيري در كاهش وزن دارد؟ آيا بدون داشتن رژيم غذايي و اصلاح شيوه زندگي و تنها با خوردن عرق زيره ميتوان به كاهش وزن پايدار دست يافت؟ آيا مصرف مداوم آن عوارض جانبي ندارد؟
در منابع علمي از دانه هاي زيره به عنوان ماده تحريك كننده اشتها ياد ميشود، اما تاثير عرق زيره بر كاهش وزن به طورعلمي ثابت نشده است. در تحقيقاتي كه تاثير عرق زيره را بر افزايش چربي هاي خون در موش ها بررسي كردند، يكي از يافته هاي جانبي، كاهش وزن موش ها بوده است. اخيرا محققين تاثير مخلوط 4 ماده گياهي شامل زيره را در كاهش وزن در انسان مورد بررسي قرار دادند. در پايان اين مطالعه، مصرف 4 نوع گياه در افراد شركت كننده موجب كاهش وزن شد.
با توجه به مطالب بالا بايد متذكر شد كه براي اثبات اثر مفيد زيره در كاهش وزن نياز به مطالعات باليني و كنترل شده بر روي انسان ميباشد تا با اطمينان، مصرف آن به افراد، با توجه به وضعيت سلامتي آنها توصيه شود.
از نظر متخصصين تغذيه همواره بهترين راه براي كاهش وزن پايدار، استفاده از رژيم غذايي علمي، متناسب ومتعادل تحت نظرمتخصص به همراه افزايش فعاليت بدني و اصلاح رفتارهاي غذايي است. استفاده از عرق زيره به تنهايي ضامن كاهش وزن پايدار نيست. اما با توجه به خواص دانه هاي زيره كه در بالا به آنها اشاره شد، توصيه ميشود در طبخ غذاها، از اين دانه هاي مفيد بيشتر استفاده شود.
توجه:
1.مصرف عرق زيره در بعضي افراد موجب اسهال و در برخي ديگر باعث يبوست ميشود.
2. بيماران كليوي، كبدي و تنفسي و همچنين مادران باردار قبل از استفاده از عرق زيره، لازم است با پزشك خود مشورت كنند.
3.خود سرانه عرق زيره را به كودكان ندهيد.۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۲۸ #100068madjdمدیرکلحشرات از بوی زیره سبز خوششان نمیآید، بنابراین حشرات را دور میکند. اگر حشراتی مثل سوسک، کنه و پشه در اتاقی وجود داشته باشد، کافی است مقداری زیره سبز را در ظرفی بریزید و گوشه اتاق بگذارید، حشرات از آنجا دور خواهند شد.
۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۳۹ #100071zghasemiمشارکت کنندهیادمه یه مطلبی خونده بودم که همین کار رو پوست پرتقال هم انجام میده
۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۱:۱۲ #100084madjdمدیرکلبیشتر حشرات در تابستان باعث اذیت و آزار مان میشن که پرتقال در تابستان از کجا پیدا کنیم؟!
۱۷ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۶:۱۲ #100086zghasemiمشارکت کنندهشما می تونید پوست پرتقال رو خشک کرده و به صورت خشک شده آن را استفاده کنید
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.