ارزش غذایی خربزه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74602
    zeinab_zolfaghari
    مشارکت کننده

    خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.
    رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است.
    از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد.
    ایشان می فرمایند : خربزه ده خاصیت دارد:

    1- خوردنی است.

    2- آشامیدنی است، چون آبدار است.

    3- میوه است.

    4- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).

    5- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).

    6- روده ها و معده را شستشو می دهد.

    7- معده و روده را پاكیزه می كند.

    8- سبزی است.

    9- دوای درد است.

    قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه.

    خواص درمانی خربزه

    1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

    2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های
    سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.

    3- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.

    4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.

    5- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت
    مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.

    6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

    7- خربزه باعث
    افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

    8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.

    9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت
    ادرار آور، نرم كنندهو افزایش دهنده میل جنسی است.

    10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.

    11- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

    13- خربزه به
    هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.

    14- خوردن 8 گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.

    احتیاط لازم در مصرف خربزه

    1- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.

    2- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند.

    3- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.