ماهی را میتوان به شیوههای مختلف از جمله سرخ کردن، داخل فِر قرار دادن و یا به شکل کبابی مصرف کرد البته بهترین روش مصرف ماهی کباب کردن است. در هرم مواد غذایی خانوار ایرانی که انیستیتو تغذیه ایران تهیه کرده است مقدار مصرف گوشت برای افراد سالم روزانه حدود یک تا دو سهم است که هر یک سهم شامل 30 تا 35 گرم گوشت قرمز پخته یا 45 گرم گوشت خام میشود.
مقدار مصرف گوشت قرمز در کودکان، بزرگسالان و سالمندان متفاوت است؛ معمولاً برای سالمندان یک سهم، کودکان سه سهم و بزرگسالان دو سهم گوشت به طور روزانه کفایت میکند. پروتئین موجود در گوشت سبب رشد و ترمیم زخم در فرد میشود، از بروز کم خونی جلوگیری میکند ضمن اینکه آهن و روی داخل گوشت قرمز بیشتر از گوشت سفید است اما نباید در مصرف گوشت قرمز زیاده روی شود.
گوشت مرغ را نیز به روشهای مختلفی میتوان طبخ کرد اما ارزش غذایی جوجه کباب به شرطی که سوخته نباشد و آب فراوانی از آن خارج نشده باشد بیشتر از مرغ آبپز است و مواد غذایی آن بهتر حفظ میشود.
در گوشت موادی مانند پروتئین، ریزمغذیهایی مانند آهن، فسفر، روی و یا ویتامینهای گروه B ،C و D وجود دارد که باید حفظ شوند. گروه گوشتها حاوی انرژی و پروتئین بسیار خوب، فسفر، منیزیم، مقداری کلسیم، روی و آهن هستند که گوشت قرمز از آهن و روی بیشتری نیز برخوردار است.