ارتباط قهوه و سکته مغزي

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70622
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    قهوه ماده‌اي است که به صورت گسترده مصرف مي‌شود اما ارتباط آن با خطر سکته مغزي همچنان نامشخص است. برخي ادعا کرده‌اند که ترکيبات فنلي موجود در قهوه ممکن است خواص آنتي‌اکسيداني داشته باشد و کارکرد اندوتليوم را بهبود بخشد؛ در حالي برخي ديگر معتقدند که کافئين موجود در قهوه ممکن است براي سلامت مضر باشد…

    به عنوان بخشي از مطالعه همگروهي سوئد (ارزيابي مبتني بر جمعيت و وضعيت سلامت 34670 زن فاقد بيماري قلبي- عروقي در ابتداي مطالعه)، شرکت‌کنندگان يک پرسشنامه را در مورد فراواني غذاهاي مصرفي‌شان پر کردند که سوالاتي را نيز درباره مصرف قهوه پرسيده بود. بر اين اساس، ميزان مصرف قهوه طبقه‌بندي شد (کمتر از 1، 2-1، 4-3 و بيشتر يا مساوي 5 فنجان در روز). به دليل غيررايج بودن مصرف قهوه بدون کافئين در سوئد، نوع قهوه مصرفي مورد توجه قرار نگرفت.

    طي مدت پيگيري با ميانه 4/10 سال، 1680 مورد انواع سکته مغزي رخ داد . پس از تعديل از نظر عوامل خطر قلبي- عروقي گزارش‌شده توسط خود شرکت‌کنندگان (سيگار، مصرف الکل يا آسپيرين، شاخص توده بدن [BMI]، فعاليت جسمي، وضعيت اقتصادي- اجتماعي، ديابت و پرفشاري خون)، مصرف روزانه حداقل يک فنجان قهوه نسبت به مصرف روزانه کمتر از يک فنجان با 25 کاهش خطر کل سکته‌هاي مغزي همراهي داشت .
    نکته عملی : اين مطالعه بزرگ آينده‌نگر روي زنان سوئدي کاهش خطر سکته مغزي را با افزايش مصرف قهوه نشان داد. اگرچه نتايج اين مطالعه با ساير مطالعات، نشان‌دهنده همراهي نوشيدن قهوه با اثرات مفيد بر سلامت، هماهنگ و همخوان است، احتمال وجود متغيرهاي مخدوش‌کننده بررسي‌نشده داراي همراهي با دوز کافئين، ارزش آن را محدود مي‌کند؛ پيش از توصيه قهوه به عنوان يک نوشيدني سالم، بايد مطالعات آينده‌نگر بيشتري براي بررسي ارتباط مصرف آن با سکته مغزي و ساير پيامدهاي قلبي- عروقي انجام شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.