برخی غذاها دندانها را مستعد پوسیدگی می نمایند (کاریوژنیک). این غذاها، غذاهای حاوی کربوهیدرات می باشند. از جمله غذاهایی که شانس پوسیدگی دندان را افزایش می دهند عبارتند از: نوشیدنی های شیرین، شیرینی جات، شکلات ، کیک و کبوچه و غیره، چیپس و پفک، غلات از جمله نانها.
برخی غذاها نقش چندانی در پوسیدگی دندان ندارند (کاریو استاتیک)، که عبارتند از: غذاهای پروتئینی (مانند: تخم مرغ، ماهی، گوشت قرمز، ماکیان)، سبزیجات، مغزها و چربیها.
برخی خوراکی ها نیز خاصیت ضد پوسیدگی دندان دارند: از جمله آدامس های بدون قند ، یا آدامس های حاوی گزیلیتول.