سرطان بیماری است که در اثر تکثیر بیش از حد سلولهای سرطانی ایجاد می شود. سرطان کلیه یکی از 10 بیماری خطرناکی است که بین سنین 70-50 سالگی شایع تر است و 40-2 درصد بیماری های بدخیم سرطان را شامل می شود.
شایع ترین نوع سرطان کلیه RCC یا Renal cell carcinomaمی باشد. که خود به دو گروه clear cell و (granular (sarcomatoid تقسیم می شود. نوع رژیم غذایی دریافتی ، مصرف بالای گوشت ، نوع گوشت و نحوه پخت و فراوری آن در بروز سرطان کلیه موثر است.
در راستای این موضوع مقاله ای جدید در سال 2012 به چاپ رسیده است که در آن ارتباط دریافت گوشت و فرآورده های گوشتی با خطر بروز سرطان کلیه (RCC)مورد بررسی قرار گرفت.
در این بررسی متوجه شدند که دریافت گوشت قرمز به میزان 7/62 گرم به ازای هر 1000 کیلوکالری در مقایسه با دریافت 8/9 گرم به ازای هر 1000 کیلوکالری با افزایش خطر بروز سرطان کلیه (RCC) در ارتباط است. از نتایج دیگر این مطالعه این مورد بود که دریافت (HCA) و (PAH) ( موجود در گوشت های فراوری شده ) موجب افزایش 30-20 درصدی خطر بروز سرطان کلیه می شود.