تاثیر رژیم غذایی مادر بر تعیین جنسیت جنین تنها 15 تا 20 درصد پایه علمی دارد. اگر علت منطقی برای تاثیر تغذیه مادر بر تعیین جنسیت جنین وجود داشته باشد ناشی از تغییرات PH بدن مادر توسط مواد غذایی است. PH بدن مادر میتواند ارتباطات یونی بین تخمک و اسپرم را تحت تاثیر قرار دهد و تعیین کند که جنین تشکیل شده XX باشد یا XY.
بر اساس رژیمهایی غذایی که برای تعیین جنسیت جنین تجویز میشود، شرایط قلیایی بدن مادر جنین را به سمت پسر شدن و شرایط اسیدی جنین را به سمت دختر شدن هدایت میکند.مصرف پتاسیم و سدیم را از عوامل قلیایی شدن محیط بدن مادر هستند و موز و خرما میتوانند چنین شرایطی را ایجاد کنند.محدود کردن مصرف منابع کلسیم نیز از جمله عواملی هستند که می تواند محیط بدن مادر را قلیایی کند.
ابزارهای بهتر و قدرتمندتری برای تعیین جنسیت جنین وجود دارد از جمله روشهایی که موقع آزاد شدن تخمک به کار گرفته می شود که بهتر است به جای رژیمهای غذایی از این روشها استفاده کرد.