پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس و آکسفورد طی یک بررسی 24 مطالعه شامل 125 هزار فرد بزرگسال را تجزیه تحلیل کردند ، این پژوهشگران با بررسی عادات غذایی شرکت کننده ها به تعیین ارتباط مصرف مواد غذایی با نمایه گلایسمی بالا مثل نان سفید و سیب زمینی و خطر ابتلا به دیابت پرداختند.
نتایج نشان داد به ازاء هر 100 گرم قندهای ساده بیشتر در هر 2000 کیلو کالری در روز، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تا 45% افزایش میابد.
غذاهای با نمایه گلایسمی پایین شامل ماهی، گوشت، میوه ها و سبزیجات با فیبر بالا، آجیل، پنیر و سایر محصولات لبنی، برنج قهوه ای و سایر غلات تصفیه نشده هستند