-
نویسندهنوشتهها
-
۱۳ دی، ۱۳۹۴ در ۱۰:۴۴ #93761m.adibianمشارکت کننده
مصرف زیاد سیبزمینی نه تنها خطر ابتلا به چاقی دور کمر را افزایش میدهد بلکه احتمال بروز نشانههای بیماری دیابت را نیز بالا میبرد.
مطابق با تحقیقات انجام گرفته، مصرف روزانه سیبزمینی در رژیم غذایی تا 33 درصد شانس ابتلا به دیابت را بیشتر میکند.به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران، پژوهشگران در آخرین دستاوردهای خود به این نتیجه رسیدهاند، افرادی که 2 تا 4 بار از سیب زمینی برای تهیه وعدههای غذایی و میان وعدهها در هفته استفاده میکنند، 7 درصد بیشتر احتمال دارد در مقایسه با سایر افراد به دیابت دچار شوند.
بررسیها نشان میدهد، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس، پوره سیب زمینی و حتی طبخ آن به صورت آبپز یا بخارپز احتمال ابتلا به چاقی شکم و دیابت را بالا میبرد. این دستاوردها همچنین اثبات کرد جایگزین کردن سه وعده غذایی تهیه شده با غلات کامل و جایگزین کردن آن با سیبزمینی خطر مبتلا شدن به بیماریهای نامبرده را 12 درصد کاهش میدهد. به عقیده محققان، سرخ کردن سیب زمینی پرضررترین شیوه طبخ این ماده غذایی به شمار آمده و افراد علاقهمند به مصرف سیب زمینی سرخ کرده بیشتر به دیابت مبتلا میشوند.
این درحالی است که جایگزین کردن سیب زمینی با برنج، گندم وذرت، خطر احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش میدهد. دکتر آسائو مارکای، سرپرست بخش قلب بیمارستان و مرکز تحقیقاتی اوزاکا در نشریه سلامت روز نوشت، با وجود اینکه سیبزمینی در گروه صیفیجات طبقهبندی میشود نمیتوان آن را در گروه موادغذایی پر ارزش و غنی به شمار آورد و بهتر است جایگزینهای دیگری برای آن تعریف شود.
وی ادامه داد، گروه کربوهیدراتهای تصفیه شده باید در رژیم غذایی افراد محدود شوند. همچنین نباید از خاطر برد که سیبزمینی به دلیل اینکه حاوی مقادیر بالای نشاسته بوده و در مقابل از میزان فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و ترکیب پلی فنولی اندک برخوردار است باید میوه و سبزیجات سالم و خوراکیهای پر فیبر جایگزین آن شود. در واقع کیفیت پایین و ارزش کم مواد غذایی حاوی کربوهیدرات با افزایش خطر احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم رابطه مستقیم دارد. از طرف دیگر زمانی که سیب زمینی داغ سرو شده و مصرف میشود، هضم نشاسته در بدن را آسانتر کرده و باعث افزایش سریع میزان گلوکز خون در بدن میشود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.