ارتباط آهن موجود در گوشت قرمز با بیماری قلبی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82962
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]دانشمندان دریافته‌اند که مقدار زیاد اهن جذب شده از مصرف زیاد گوشت قرمز ممکن است خطر بیماری قلبی را بالا ببرد، در حالیکه به نظر می‌رسد آهن به دست آمده از منابع گیاهی چنین اثری نداشته باشد.
    این آهن مورد بحث «آهن هم» (heme iron) نام دارد و در غذاهایی با منشا حیوانی به خصوص گوشت قرمز وجود دارد. «آهن هم» نسبت به «آهن غیرهم» که در غذاهای گیاهی قرار دارد، بسیار بهتر جذب می‌شود. به همین علت است که کارشناسان مصرف گوشت را به عنوان یک منبع خوب برای دریافت آهن- که یک ماده مغذی ضروری است- توصیه می‌کنند.
    اما این بررسی جدید نشان می‌دهد که همین میزان بالای جذب «آهن هم» ممکن است – به طور تناقض‌آمیزی- به آن امکان دهد سیستم تنظیم بسیار دقیق آهن در بدن، را دور بزند و به ایجاد التهاب و آسیب به دیواره شریان‌ها منجر شود که زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی- عروقی است.
    این بررسی که بوسیله دانشمندان در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه ایندیانا در بلومینگتون انجام شده است.
    از مدت‌ها پیش وارد شدن مقدارهای بیش از حد آهن به خون به عنوان یک عامل زمینه‌ساز بیماری قلبی و حتی سرطان مورد گمان بوده است، اما بررسی‌ها در این مورد به نتایج قطعی نرسیده بود.
    دانشمندان در این بررسی جدید یافته‌‌های ۲۱ بررسی قبلی که شامل ۳۰۰ هزار نفر در طول ۱۰ سال می‌شد، را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. نتایج نشان داد که افرادی که آهن مورد نیازشان را با خوردن هر نوع گوشت قرمز یا ماهی به دست می‌آورند، نسبت به افرادی کمترین مقدار «آهن هم» (آهن از منابع حیوانی) را مصرف می‌کنند، ۵۷ درصد بیشتر در معرض بیماری قلبی هستند.
    بر عکس به گفته این پژوهشگران مصرف آهن غیرهم (آهن از منابع گیاهی) به هر میزان با افزایش خطر بیماری قلبی ارتباط نداشت.
    وارد شدن مقادیر زیاد آهن به خون سرعت اکسیداسیون LDL (کلسترول بد) را افزایش می‌دهد و به التهاب آسیب‌رسان به بافت‌های دیواره‌های عروقی می‌انجامد.
    غذاهایی که بیشترین میزان «آهن هم» را دارند از جمله شامل گوشت قرمز و انواع جگرها می‌شوند.
    از طرف دیگر این موضوع را هم باید در نظر داشت که افراد گیاهخوار، به خصوص کودکانی که عمدتا با مواد غذایی گیاهی تغذیه می‌شوند، در معرض خطر دچار شدن به کمخونی فقر آهن قرار دارند که با علایمی مانند ضعف، خستگی، اختلال در تمرکز و یادگیری بروز می‌کند.[/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.