ادم بارداري

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #66354
    s.samadi
    مشارکت کننده

    در اكثر خانم هاي باردار، ورم مختصري در ساق و قوزك پا مشاهده مي شود. اين حالت در نتيجه فشار رحم و محتويات آن روي وريدهاي لگني و مختل شدن بازگشت وريدي خون از پاها ايجاد مي شود.
    توصيه هاي تغذيه اي در اين مورد، شامل محــدود كـــردن مصــرف نمك و اغذيه شور مي باشد.
    براي پيشگيري از بروز ادم بايد توصيه شود از افزودن نمك اضافي به غذاها و يا استفاده از مواد خوراكي نمك دار از جمله چيپس سيب زميني، آجيل شور ، ماهي شور، بيسكويت هاي شور، شورها و ترشيجات خودداري شود.
    افزودن نمك در حد متعارف به غذاهايي همچون برنج، در زمان طبخ آن لازم است و قطع كامل مصرف نمك توصيه نمي شود. مصرف نمك نبايد بيش از 5 گرم در روز باشد (مگر در صورت وجود بيماريهاي قلبي و فشارخون بالا كه محدوديت شديد مصرف نمك در رژيم غــذايي توصــيه مي شود). در صورتي كه ادم کلي همراه با افزايش فشارخون باشد و بعد از هفته بيستم حاملگي رخ دهد، بايد به وجود پره اكلامپسي شك كرد و اقدامات تشخيصي لازم (مانند اندازه گيري پروتئين ادرار و …) توسط پزشک انجام شود.
    به طور كلي در صورت بروز ورم توصيه مي شود خانم باردار 5-4 بار در روز به پهلو دراز بكشد. دراز كشيدن به پهلو (خصوصا” به پهلوي چپ) در همه خانم هاي باردار باعث خون رساني بهتر به اعضاي لگني از جمله رحم و جنين و همچنين پــاهــا مي شود. اين كار از پيشرفت ادم نيز جلوگيري مي كند.
    توصيه ديگر اين كه بهتر است زن باردار به مدت طولاني از ايستادن و يا نشستن روي صندلي با پاهاي آويزان خودداري كند. دراز كشيدن متناوب در طول روز در حالي كه پاها در سطحي بالاتــر از بـــدن قـــرار گيرد (مثلا” با گذاشتن بالش زير پاها) به بازگشت وريدي خون از پاها كمك مي كند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.