اخطار؛توکسین های طبیعی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78903
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    مواد غذايی، حاوی مواد شيميايی طبيعی مورد نيازبرای سلامتی مانند ويتامين‌ها و املاح معدنی هستند. اما برخی از مواد غذايی مواد مضری دارند که برای سلامتی زيانبارند و از آنها به عنوان توکسين‌های طبيعی ياد می‌شود.
    بيشترتوکسين‌های طبيعی در تعداد کمی از غذاها يافت می‌شوند. توکسين‌های ديگری هم هستند که در جريان آسيب مواد غذايی يا در نتيجه رويش قارچ‌ها و کپک‌ها در آنها به وجود می‌آيند. در نوشتار حاضربه برخی از غذاهايی که می‌توانند حاوی توکسين‌های طبيعی باشند اشاره می‌شود:
    لوبيای قرمز
    لوبيا قرمزخشک حاوی توکسين‌ طبيعی به نام لکتين است که سبب بروز ناراحتی‌های معدی و استفراغ می‌شود. با خيسانيدن لوبيا حداقل برای مدت زمان 12 ساعت و پس از آن جوشانيدن شديد حداقل برای 10 دقيقه در آب تازه می‌توان اين ترکيبات را تخريب کرد.
    سيب‌زمينی سبز
    سيب‌زمينی به طور طبيعی به ميزان بسيار کمی حاوی توکسين‌هايی به نام گليکوآلکالوييدها هست اما چنانچه سيب زمينی جوانه زند و قسمت‌هايی از آن به رنگ سبز درآيد و در معرض نور نگهداری شود ميزان اين ترکيبات افزايش می‌يابد. گرچه مسموميت شديد با اين ترکيبات نادر است اما لازم است در نگهداری سيب زمينی دقت لازم به عمل آيد ونگهداری در مکانی خشک، تاريک و خنک انجام شود. در ضمن نبايد قسمت‌های سبز رنگ و جوانه زده سيب زمينی خورده شود. چنانچه هنگام خوردن چيپس به قسمت‌های سبز رنگ برخورد کرديد حتما از خوردنشان اجتناب کنيد.
    سيب
    سيب‌هايی که بافت آنها صدمه ديده باشد وکپک بزند حاوی توکسينی به نام پاتولين می‌گردند. به هيچ وجه از سيب‌های کپک زده وآسيب ديده استفاده نکنيد. برای تهيه آب ميوه نيز از سيب‌های سالم استفاده کنيد.
    صدف‌ها
    توکسين‌هايی که توسط جلبک‌های دريايی تهيه می‌شوند توکسين‌های جلبکی ناميده می‌شوند. بعضی از صدف‌ها حاوی اين توکسين‌ها هستند.
    کبد و ويتامين A
    ويتامين A برای رژيم غذايی روزانه بسيار مهم است اما در بارداری مصرف بيش از حد اين ويتامين ممکن است سبب آسيب به جنين شود. بايد از مصرف بيش از حد فراورده‌های غذايی حاوی اين ويتامين به ويژه جگر سياه پرهيز شود.
    غذاهای کپک زده
    کپک‌ها اغلب مرئی هستند اما توکسين‌هايی که توسط آنها ترشح می‌شود – مايکوتوکسين‌ها – مرئي نيستند. به همين جهت حتی در صورت حذف قسمت‌های کپک زده مواد غذايی نمی توان اطمينان داشت که آنها فاقد ميکروتوکسين هستند. ايمن‌ترين انتخاب به دور انداختن کل غذای کپک زده است. کپک‌ها در بيش تر انواع مواد غذايی در صورتی که شرايط مساعد باشد رشد می‌کنند. رشد آنها درشرايط گرم ومرطوب سريع است. اگر نان در محيط گرم نگهداری گردد کپک‌ها ظرف چند روز در آن رشد می‌کنند. بهترين مکان برای نگهداری نان قفسه‌های خنک می‌باشد. نگهداری در يخچال نيز مانع از رشد کپک می‌شود اما بيات شدن آن را تسريع می‌کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.