تحقیقات اخیر نشان میدهد که سیستم دفاعی و ایمنی بدن ممکن است به دلیل حضور گروهی از آلایندههای اورگانیک در ماهیها و سایر موادغذایی مختل شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه فرهیختگان، مواد شیمیایی مقاوم در برابر شعله که در بسیاری از وسایل خانه مانند مبلمان و تشک و نیز حشرهکشهای DDT وجود دارند، پروتئین مهمی را که در خروج سموم از بدن نقش دارد، مسدود میکنند. این پروتئین موسوم به «پی گلیکوپروتئین» از بدن در برابر ورود سموم محافظت میکند.
به گزارش «تایم»، مطالعات جدید نشان میدهد که آلایندههای اورگانیک مقاوم پروتئینها را مسدود و از عملکرد آن جلوگیری میکند. پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که این پروتئینها با توانایی «پی گلیکوپروتئین» در انجام عملکرد آن تداخل میکند. محققان سالهاست نسبت به حذف آلایندههای اورگانیک مقاوم از محیطزیست هشدار دادهاند. آنها دریافتهاند که آلایندهها با تداخل در این پروتئین، اثربخشی آن را کاهش میدهند.
برخی ماهیهای خلیج مکزیک و خلیج لوئیزیانا دارای میزان بالایی مواد آلاینده هستند که بازدارندههای «پی گلیکوپروتئین» را بالا میبرد. در واقع، محققان توصیه میکنند که افراد باید از مصرف ماهیهای آلوده جلوگیری کنند.