بو دادن بر ترکیبات قندی مغزها هم موثر است؛ اگرچه بو دادن باعث کاهش محتوای قندهای ساده و مقدار کل قند در مغزها میشود و از این رو مصرف آجیل بو داده برای افراد دیابتی بهتر از مصرف آجیل خام است چون به این ترتیب قند خون را به آرامی افزایش میدهد اما در فرآیند بودادن مغزها، از مالتو دکسترین به عنوان ماده نگهدارنده استفاده میشود، این ترکیب قند بالایی داشته و قند خون افراد دیابتی را به آسانی بالا میبرد در حالی که این افراد خود از علت بالا رفتن قند خونشان آگاه نیستند.
همچنین اگر به پرفشاری خون مبتلا هستید به محتوای نمک آجیلهای بوداده توجه داشته باشید چون به راحتی میتوانند فشار خون شما را بالا ببرند. صرف نظر از افراد دیابتی یا دچار پرفشاری خون، با توجه به توضیحات بالا و اثر منفی بودادن بر خواص مغزها و کاهش ارزش غذایی این مواد غذایی مفید، برای همه افراد بهتر است که آجیل خام را جایگزین آجیل بوداده کنند؛ همچنین به علت محتوای بالای انرژی مغزها، برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در مصرف مغزها میانهروی پیشه کنید.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه