کلسترول از جمله لیپیدهای خونی است که بر اساس چگالی آن به چند نوع تقسیم می شود. از انواع آن می توان HDL یا همان کلسترول خوب و LDL یا همان کلسترول بد را نام برد. انتخاب نوع چربی مصرفی در رژیم روزانه بر میزان و نوع کلسترول های خون اثرگذار است. تحقیقات بسیاری مضرات مصرف اسیدهای چرب ترانس روغن های گیاهی هیدروژنه و اثر آن بر خطر بیماری های قلبی و عروقی (CVD)را به خوبی مشخص کرده اند اما اثر اسیدهای چرب ترانس با منبع حیوانی(rTFAs) مانند کره بر لیپیدهای خون ( یا همان ریسک فاکتورهای بیماری قلبی و عروقی ) به خوبی مشخص نشده است.
در ایت راستا مطالعه ای انجام شده است. موضوع اصلی این مطالعه اثر مصرف کره بر میزان و نوع لیپیدهای پلاسماست.
در این تحقیق61 زن سالم( بازه سنی 19 تا 70 سال ) شرکت کرده بودند .دو رژیم غذایی با محتوای انرژی یکسان به آنها داده شد. رژیم غذایی گروه مورد نسبت به گروه شاهد حاوی اسید چرب ترانس با منبع حیوانی ( کره ) بیشتری بود. افراد شرکت کننده در این بررسی به مدت 4 هفته برنامه غذایی تعیین شده را ادامه دادند.
در افرادیکه کره ( اسیدهای چرب ترانس) بیشتری را دریافت می کردند اثر قابل ملاحظه ای در افزایش کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسیرید مشاهده نشد. اما میزان کلسترول HDL پلاسما در زنانی با توده بدنی (BMI) بیش از 25 به صورت معنی داری کاهش یافت .