اثر مصرف کره بر لیپیدهای خون

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73182
    a.babazadeh
    مشارکت کننده

    کلسترول از جمله لیپیدهای خونی است که بر اساس چگالی آن به چند نوع تقسیم می شود. از انواع آن می توان HDL یا همان کلسترول خوب و LDL یا همان کلسترول بد را نام برد. انتخاب نوع چربی مصرفی در رژیم روزانه بر میزان و نوع کلسترول های خون اثرگذار است. تحقیقات بسیاری مضرات مصرف اسیدهای چرب ترانس روغن های گیاهی هیدروژنه و اثر آن بر خطر بیماری های قلبی و عروقی (CVD)را به خوبی مشخص کرده اند اما اثر اسیدهای چرب ترانس با منبع حیوانی(rTFAs) مانند کره بر لیپیدهای خون ( یا همان ریسک فاکتورهای بیماری قلبی و عروقی ) به خوبی مشخص نشده است.
    در ایت راستا مطالعه ای انجام شده است. موضوع اصلی این مطالعه اثر مصرف کره بر میزان و نوع لیپیدهای پلاسماست.
    در این تحقیق61 زن سالم( بازه سنی 19 تا 70 سال ) شرکت کرده بودند .دو رژیم غذایی با محتوای انرژی یکسان به آنها داده شد. رژیم غذایی گروه مورد نسبت به گروه شاهد حاوی اسید چرب ترانس با منبع حیوانی ( کره ) بیشتری بود. افراد شرکت کننده در این بررسی به مدت 4 هفته برنامه غذایی تعیین شده را ادامه دادند.
    در افرادیکه کره ( اسیدهای چرب ترانس) بیشتری را دریافت می کردند اثر قابل ملاحظه ای در افزایش کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسیرید مشاهده نشد. اما میزان کلسترول HDL پلاسما در زنانی با توده بدنی (BMI) بیش از 25 به صورت معنی داری کاهش یافت .

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.