اثر لیکوپن در بهبود شاخص های دیابت نوع ۲

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69603
    farzaneh negahban
    مشارکت کننده

    طی مطالعه منتشر شده درJ Endocrinol Invest ، مشخص شد همراه رژيم غذايي مناسب در جهت تنظيم قند خون بيماران ديابتي، مصرف روزانه مواد غذايي حاوي ليکوپن مي تواند شانس ابتلا به بيماري هاي مزمن مرتبط با ديابت و عوارض درازمدت آن مانند اختلالات کليه، اختلالات قلبي و عصبي و بيماري هاي عفوني را کاهش دهد.
    در اين طرح به مدت هشت هفته، اثر مصرف روزانه ده ميلي گرم ليکوپن بر روي هر دو جنس مذکر و مونث بيماران ديابتي نوع دوم بررسي شد. در اين طرح وضعيت متابوليک بدن، وضعيت استرس اکسيداتيو (وضعيت آنتي اکسيداني بدن در رابطه با عوامل ايجاد کننده اکسيداسيون) و سيستم ايمني بدن در نظر گرفته شد.
    پس از هشت هفته بررسي،از نظر متابوليک (ميزان قند و چربي و غيره) تغيير محسوسي حاصل نشد; اما وضعيت کلي آنتي اکسيداني بيماران ديابتي بهبود يافت. از آنجا که بسياري از عوارض درازمدت ديابت از جمله بيماري هاي قلبي عروقي و سکته هاي قلبي را به استرس اکسيداتيو مربوط مي دانند، با مصرف روزانه 10 ميلي گرم ليکوپن اين عوارض کاهش يافته و درعين حال ظاهرا دستگاه ايمني بدن بيماران ديابتي تغييراتي درجهت کاهش احتمال بروز عوارض درازمدت بويژه بيماري هاي قلبي نشان مي دهد.
    معمولا هر 100 گرم گوجه فرنگي، بسته به ميزان رسيدگي آن، حاوي حدود 3 تا 9 ميلي گرم ليکوپن است.

    pubmed
    J Endocrinol Invest

    #96544
    azy
    مشارکت کننده

    با سلام بسیار متن جالبی بود .برای من لیکوپن ناشناخته بود با اجازتون گشتم و متنی فراهم کردم .
    ليكوپن چيست ؟
    ليكوپن رنگدانه گوجه فرنگي رسيده و ساير ميوه هاي بارنگ قرمردرخشان مي باشد. ساختار مولكولي ليكوپن آن را به يكي از بهترين خنثي كنند ه ها ( پاك كننده ها)ي راديكال هاي آزاد تبديل نموده است . اين مولكول نقش مهي در دفاع از محيط هاي ليپوفيليك (چربي دوست ) نظير غشاهاي سلولي بازي مي كند.

    #96550
    madjd
    مدیرکل
در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.