جالب است بدانید: برخی چربیهای غذایی میتوانند باعث افزایش اشتها در افراد شوند.
چون برخی چربیها میتوانند بر مغز اثر بگذارند و مانع از صدور فرمان چاقی شوند. از جمله این نوع چربیها میتوان به اسیدهای پالمیتیك كه در كره و پنیر موجود هستند، اشاره كرد.
به عبارت دیگر غذاهای چرب، اسیدهای چرب را به مغز میرسانند و به طور غیر مستقیم سبب مقاوم شدن بدن در مقابل انسولین و لپتین (هورمون مهار کننده اشتها) و دو هورمون مسئول كنترل وزن میشوند و به این ترتیب دیگر مغز برای توقف غذا خوردن فرمانی صادر نمیكند و فرد دچار چاقی میشود.
اسیدهای پالمتیك سبب افزایش اشتها و اسیدهای اولئیك كه در روغن زیتون وجود دارند، سبب كاهش اشتها میشوند.
___________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.