اثر ضد نقرس: مواد موجود در کرفس دارای خاصیت کاهش اسید اوریک هستند.
اثر ادرارآور: کرفس دارای خاصیت دیورتیک یا به اصطلاح ادرارآور خوبی است و میتواند در دفع بعضی از سنگهای مجاری ادرار مؤثر باشد.
اثر ضد نفخ: کرفس به علت دارا بودن اسانس (رایحه) دارای خاصیت ضدنفخ و محرک هضم غذا میباشد.
اثر مسکن و آرامبخش: ترکیباتی از جمله متیل فتالاید که در کرفس وجود دارند، دارای خاصیت کاهش اسپاسم، آرامبخش و مسکن هستند.
اثر ضد احتباس آب در بدن: کرفس دارای خاصیت خروج آب اضافی در بدن است. از این خاصیت کرفس میتوان در جلوگیری از چاقیهایی که به علت احتباس آب در بدن به وجود آمده است (ادم)، استفاده کرد.
اثر افزایش شیر: یکی دیگر از خواص کرفس ازدیاد شیر مادران شیرده پس از وضع حمل است.
از خواص دیگر کرفس میتوان اثر کاهش فشار خون و تا حدی ضد روماتیسم بودن آن را نام برد.
تذکر:
نکاتی که به عنوان احتیاط باید در نظر داشت این است که افراد مبتلا به تورم کلیه باید از مصرف زیاد کرفس خودداری کنند. همچنین زنان حامله در خوردن دانه کرفس باید مواظب باشند، چون مصرف مقدار زیاد دانه کرفس باعث تحریک رحم میشود. همچنین افراد حساس به نور باید از خوردن بیش از اندازه دانه کرفس خودداری نمایند، زیرا ممکن است باعث بروز درماتیتهای پوستی در آنها شود. با توجه به اینکه دانه کرفس دارای خاصیت ضدورم است، از آن در انگلستان بیش از ۶۰ فرآورده ضدورم تهیه میکنند.
____________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.